Konya’nın trafik sorununu çözecek bir alt geçit daha açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram’da yapımına başlanan ve şehrin trafik sorununa büyük ölçüde çözüm getirecek Taşköprü Alt Geçidi’nde mutlu sona ulaşıldı. Alt geçit gece itibarıyla açıldı.

Konya’nın trafik sorununu çözecek bir alt geçit daha açıldı

Konya'nın trafik problemine büyük ölçüde son vermesi amaçlanan alt geçitlerden biri daha açıldı.

Sedirler, Şehir Hastanesi ve Fırat Caddesi alt geçitlerinden sonra Meram ilçesinde yapımına başlanan Taşköprü Alt Geçidi de açıldı.

Alt geçitten ilk araç geçişi gece itibarıyla gerçekleşti...

Taşköprü Alt Geçidi özellikle Karaman Yolu ile Gazze Caddesi arasında açılan Alparslan Türkeş Caddesi’ni kesintisiz şekilde birbirine bağlarken bir taraftan da tren yolunun iki tarafında açılan Karabağ ve Kazakistan Caddelerinde çevre yolunu şehir içine kadar kesintisiz hale getirdi.

Önemli bir ulaşım aksı oluşturan çalışmanın maliyetinin 300 milyon lirayı geçtiği öğrenildi.

“BİR BÜTÜNÜN PARÇASI”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir bütünün parçası olarak özellikle Meram, Selçuklu, Karatay arasındaki trafik akışını rahatlatmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Altay, “Çünkü şehrimizin çalışma alanları Selçuklu ve Karatay; yaşam alanları da Meram, Karatay, Selçuklu’da. Dolayısıyla çok yoğun bir trafik akışı var. Abdülhamid Han Caddesi’yle başladığımız çalışmalarımıza Necmettin Erbakan Caddesi ile devam ediyoruz. Necmettin Erbakan Caddesinin tamamı açıldığında Çeçenistan Kavşağı’ndan Gazze Caddesi’ne bağlanacak. Taşköprü Alt Geçidi’yle birlikte de Karaman Yolu’na burayı kesintisiz şekilde bağlamış olacak. Böylece hem şehir merkezinde yoğunluk ortadan kalkmış olacak hem de Meram’ı Selçuklu’ya ve Karatay’a bağlayan önemli bir aks elde etmiş olacağız. Yine Sedirler Köprülü Kavşağı’nda da Karatay’dan sanayiye geçişlerle ilgili çözüm ürettik.” dedi.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.