Konya’nın trafik sorununu çözecek çalışmada mutlu son

Konya Büyükşehir Belediye tarafından İstanbul yolu Fırat Caddesi kesişiminde yapılan köprülü kavşağın yapımı tamamlandı. Bugün altgeçitten ilk araç geçişine izin verilecek.

Konya’nın trafik sorununu çözecek çalışmada mutlu son

Konya Büyükşehir Belediyesi şehir trafiğini rahatlatmak adına geçtiğimiz yıl Ağustos ve Eylül aylarında Fırat Caddesi, Sedirler ve Şehir Hastanesi köprülü kavşakları ile Taş Köprü alt geçidinin yapımına başlamıştı.

İLK OLARAK SEDİRLER KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI AÇILDI

Aynı anda 4 farklı noktada devam eden altyapı projelerinden ilk olarak Adana Çevreyolu üzerinde sanayi bölgelerine bağlantıyı sağlayan Sedirler Köprülü Kavşağı Ocak ayının başında tamamlanarak hizmete açıldı.

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismada-mutlu-son.jpeg

İLK ARAÇ GEÇİŞİ BUGÜN

Konya’nın en yoğun araç trafiğinin olduğu İstanbul yolu üzerinde yapımına Eylül ayında başlanan Fırat Caddesi Köprülü Kavşağında mutlu sona ulaşıldı. Son kontrolleri yapılan alt geçitten bugün ilk araç geçişine izin verilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni caddeler ve köprülü kavşaklar yaparak şehir merkezinde trafik yoğunluğunu en aza indirmeyi ve daha güvenli bir trafik akışı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismada-mutlu-son-001.jpeg

4 KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN MALİYETİ 1 MİLYAR TL

Şu anda Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış oldukları köprülü kavşakların toplam maliyetinin 1 milyar TL olduğunu vurgulayan Başkan Altay, kavşaklar tamamlandığında şehrin araç trafiğindeki yoğunluğun gözle görülür şekilde azaldığına şahitlik edeceklerini söyledi.

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismada-mutlu-son-002.jpeg

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismada-mutlu-son-003.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum