Konya’nın trafik sorununu çözecek çalışmanın bitiş tarihi açıklandı

Konya’nın trafik sorununa çok büyük ölçüde çözüm getirecek projelerin başındaki Sedirler Köprülü Kavşağındaki çalışmalar başladı. Projenin maliyeti ve bitiş tarihi açıklandı.

Konya’nın trafik sorununu çözecek çalışmanın bitiş tarihi açıklandı

Konya’da trafik akışının güçlükle sağlandığı Adana Çevre Yolu Sedirler Kavşağı, kazandırılacak köprülü kavşakla çevre yolunun trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yaptıkları köprülü kavşaklara bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

ŞEHİR İÇİNDE KESİNTİSİZ ULAŞIM

Şehir içinde kesintisiz bir trafik akışı sağlama konusunda Abdülhamid Han Caddesi, İsmail Ketenci Caddesi ve Celaleddin Karatay Caddesi’ni hizmete açtıklarını kaydeden Başkan Altay, Karabağ, Kazakistan, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan caddelerini şehre kazandırmak için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Başkan Altay, “Kesintisiz bir trafik için bir taraftan alternatif yollar açarken bir taraftan da köprülü kavşaklar inşa ediyoruz. Şehrin en yoğun kullanılan caddelerinden olan Adana Çevre Yolu üzerinde bulunan Sedirler Kavşağı’na da köprülü kavşak yapmak için çalışmalara başladık. Bu kapsamda Adana-Ankara istikametindeki servis yolumuzu açarak trafiği oradan sağlamaya başladık. Köprüde kazı çalışmalarına da bugün itibariyle başlamış olduk. Diğer servis yolları da kısa sürede açılarak trafik servis yollarından devam edecek. Sedirler Köprülü Kavşağı tamamlandığında bölge trafiği önemli ölçüde rahatlayacak ve bekleme süresi azalacak” dedi.

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismanin-bitis-tarihi-aciklandi.jpg

BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Maliyeti yaklaşık 220 milyon liraya varacak köprülü kavşağın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismanin-bitis-tarihi-aciklandi-001.jpg

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismanin-bitis-tarihi-aciklandi-002.jpg

konyanin-trafik-sorununu-cozecek-calismanin-bitis-tarihi-aciklandi-003.jpg

Haber Dairesi (KONYA HABER)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum