Konya’nın turizm gelirini artıracak merkezde son durum

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi çalışmalarında gelinen son durumu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim paylaştı. Altay, Çatalhöyük kazı alanını turizme kazandırmayı ve şehrin turizm gelirini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Konya’nın turizm gelirini artıracak merkezde son durum

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandıracağı Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin yapımı devam ediyor.

Konya’nın tarım ve sanayi şehri olarak anılmasının yanında bir turizm şehri olması için de canla başla çalıştıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu kapsamda yapımını sürdürdükleri Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin Konya’nın en önemli yatırımlarından birisi olduğunu ifade etti.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Çatalhöyük’ün 10 bin yıla yakın geçmişiyle insanlık tarihinin bilinen en eski yaşam alanı olarak öne çıktığını kaydeden Başkan Altay, “Biz de bu tarihi ve arkeolojik açıdan evrensel değer taşıyan kazı alanına gelen ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlamak için Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni inşa ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla temelini attığımız merkezin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında hem Çatalhöyük’ün tanıtımına hem de Konya turizminin gelişimine büyük katkı sağlayacak.” dedi.

catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-001.jpg

Başkan Altay, çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin kareleri de paylaştı.

catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi.jpg

28.500 metrekare proje alanına sahip; kapalı ve açık alanlar, otobüs parkları ve araç parklarının bulunacağı merkez 12 milyonu 900’u TL’si Mevlana Kalkınma Ajansı desteği olmak üzere 43 milyon 556 bin liraya mal olacak.

catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-002.jpg

catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-003.jpg

catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-004.jpg

catalhoyuk-tanitim-ve-karsilama-merkezi-005.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.