Konya’nın ünlü bahçesini bu bayram ziyaret edenlerin sayısı belli oldu

Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bu bayramda da ziyaretçi akınına uğradı. Toplam sayıyı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı verdi.

Konya’nın ünlü bahçesini bu bayram ziyaret edenlerin sayısı belli oldu

Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi açıldığı 2015 yılından bu yana ziyaretçi akınına uğruyor.

ŞEHİR DIŞINDAN DA KONUKLAR AĞIRLADI

Şehrin gözde mekanlarından biri haline gelen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, geride bıraktığımız Ramazan Bayramı tatilinde de büyük ilgi gördü, şehir dışından da ziyaretçi konuk etti.

BAYRAMDA 26 BİNDEN FAZLA KİŞİ ZİYARET ETTİ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada, “Bayram tatili boyunca Konya Tropikal Kelebek Bahçemizi ziyaret eden ve kelebeklerin mucizevi yaşam döngüsüne şahitlik eden 26 bin 530 misafirimize teşekkür ediyorum. Bahçemizde siz kıymetli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Yine bekleriz.” dedi.

KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 7.200 m2 kullanım alanına sahip. Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki ana bölümde 3.500 m2’lik gezi alanında hizmet veriyor. Binanın inşasında 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde 1730 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi kullanıldı.

Ayrıca camlarda, kelebeklerin doğal ortamlarında olduğu gibi güneşten gelen ışınlarla yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının bahçe içerisine maksimum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanıldı.

Bahçe, yetişkinlere özellikle de çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla doğaya uygun bir şekilde kelebek formunda inşa edildi. Bahçe sıcaklığı 28 °C % 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutuluyor. Ayrıca ziyaretçilerin günlük yaşantılarında karşılaşamayacağı farklı türde kelebek ve diğer böcekler ile bitkileri görmelerini sağlayarak yaşantılarında güzel anı bırakmak amaçlanıyor.

konya-tropikal-kelebek-bahcesi-bayramda-acik-002.jpg

Bahçede, 60 farklı türde aylık 20.000 adet canlı kelebek uçuş gösteriyor. Kelebekler bahçesine Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden, kelebek yaşamının 3. evresi olan pupa evresinde özel kutular içerisinde geliyor.

Kelebek Bahçesinde 195 türde canlı bitki, kelebekler ile ziyaretçilere gezi sırasında eşlik ediyor. Ayrıca Türkiye’de sadece burada bulunan birçok bitki türü yetiştiriliyor.

konya-tropikal-kelebek-bahcesi-bayramda-acik-003.jpg

Bahçe içerisinde, canlı yaşamını daha kaliteli hale getirebilmek adına bulunduğu ortamdaki zararlı maddeleri absorbe edebilen, oksijen üretimi yüksek bitkiler tercih ediliyor. Böcek Müzesi bölümü, Kelebek Yaşam Döngüsü, Böcek Sineması, Kelebek Sınıflandırması, Kelebek Davranışı ve Böcek Köyünden oluşuyor. Bu alanda bulunan kelebekler ve diğer ilginç böcekler özel olarak kurutulup sergileniyor.

konya-tropikal-kelebek-bahcesi-bayramda-acik-001.jpg

konya-tropikal-kelebek-bahcesi.jpg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.