Konya’nın ünlü mekanı açıldı, otobüs seferleri de başlıyor

Konya’nın yeni cazibe merkezi olacak Akyokuş Kasrı 1 Mart’ta kapılarını tam kapasite açıyor. Büyükşehir Belediyesi bölgeye toplu ulaşım için de düzenleme yaptı. İşte Akyokuş Kasrı’na gidecek belediye otobüs hatları.

Konya’nın ünlü mekanı açıldı, otobüs seferleri de başlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 27 Şubat’ta düzenlenen “Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” programında son 5 yılda hayata geçirdikleri yatırımları ve yeni dönem projelerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

1 MART’TA KAPILARINI AÇIYOR

Başkan Altay, Konya’nın yeni cazibe merkezi olacak Akyokuş Kasrı’nda çalışmaların tamamlandığını ve 1 Mart itibarıyla tam kapasite hizmet vereceğini açıkladı.

AKYOKUŞ’A HANGİ OTOBÜS GİDER?

Bölgeye toplu ulaşımla gitmek isteyen vatandaşlar içinde düzenleme yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan bilgilendirmeye göre; Akyokuş Kasrı'nın hizmete açılmasıyla birlikte 117 numaralı Akyokuş Kasrı otobüs hattı 1 Mart cuma günü seferlerine başlayacak.

konyanin-unlu-mekani-acildi-otobus-seferleri-de-basliyor.jpg

AKYOKUŞ’A ULAŞIM İÇİN KULLANILABİLECEK OTOBÜSLERİN NUMARALARI

Akyokuş Kasrı'na ulaşmak isteyen vatandaşlar “1-25-97-98-109-110-114” numaralı otobüs hatları ile 1818 numaralı Çığlı, 1819 numaralı Gökçeyer, 1524 Köyceğiz kampüs duraklarına gelerek bu duraklardan da 117 numaralı otobüs hattı ile Akyokuş Kasrı'na ulaşabilecekler.

konyanin-unlu-mekani-acildi-otobus-seferleri-de-basliyor-002.jpg

PALYELER 2024 SONUNDA TAMAMLANACAK

Turizm açısından da büyük önem taşıyan Akyokuş Kasrı, restoran ve kafe olarak hizmet verecek. Konyalılar ve Konya’ya gelen misafirler eşsiz seyir manzarasına karşı yemeklerini yiyecek, kahve ve çaylarını yudumlayacak.

Projede şelaleler ve yürüme platformunun yer aldığı Akyokuş Palyeleri ise 2024 yılı sonunda tamamlanacak.

konyanin-unlu-mekani-acildi-otobus-seferleri-de-basliyor-001.jpg

Akyokuş Palyesi; 25 metre yüksekliğinde şelaleler, 21 bin metrekare yürüme platformu, kapalı ve açık alanlardan oluşan bin metrekarelik şelale kafesi ve seyir terasıyla ziyaretçilerin Konya’yı en güzel şekilde seyredeceği yerlerden biri olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.