Konya’nın yağışsız periyoda gireceği tarih belli oldu

Konya yeniden etkili olan yağmur yağışı, özelliklere üreticilere sıkıntılı günler yaşatıyor. Ekili arazilerde sarı pas başta olmak üzere bir çok hastalık baş göstermeye başladı. Peki, Konya’da yağışlar ne zaman sona erecek? Uzman isim tarih verdi.

Konya’nın yağışsız periyoda gireceği tarih belli oldu

Konya ve ilçelerinde kısa aradan sonra yeniden gök gürültülü sağanak yağış etkili olmaya başladı.

Şehrin büyük bölümü kaplayan kara bulutlar, bugünlerde en çok üreticilere sıkıntılı günler yaşatıyor.

Çünkü Konya Ovası’ndaki bazı ekili arazilerde sarı pas başta olmak üzere bazı hastalıklar baş göstermeye başladı.

Uzmanlar çiftçileri ürünlerini kontrol etmeleri konusunda uyarırken, onların gözü kulağı bir yandan da Meteoroloji’den gelecek haberlere çevrilmiş durumda.

KONYA’DA 5 GÜN YAĞIŞ VAR, PAZAR, PAZARTESİ VE SALI’YA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; Konya’da 10-14 Haziran tarihleri arasında kesintisiz yağmur yağışı bekleniyor. Özellikle Pazar, Pazartesi ve Salı günleri yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle ani sel, dolu, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

konyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu.jpegkonyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu-001.jpegkonyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu-002.jpegkonyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu-003.jpegkonyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu-004.jpeg

KONYA’DA YAĞIŞLAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Peki Konya ne zaman yağışsız bir peridoya gidecek, yağmur ne zaman duracak? Cevabı, son dönemde yaptığı tahminlerle dikkat çeken hava tahmincisi Kuttusi Demir verdi.

Demir, “Pazar, Pazartesi ve Salı adım adım geliyor. İl geneli aksiyon dolu 3 gün yaşayacağız. Dolu, kuvvetli yağış, gök gürültüsü ne ararsan var. Konvektif olacağı için son ana kadar beklemekte fayda var. Yarın akşam verilerinde durumun netleşeceğini düşünüyorum. 15-20 Haziran arası yağışsız ve güneşli olabilir.” ifadelerini kullandı.

konyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu.jpgkonyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu-001.jpg

konyanin-yagissiz-periyoda-girecegi-tarih-belli-oldu-005.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.