Konya’nın yeni kardeş şehri Üsküp oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Makedonya’nın Üsküp Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir oldu. Başkan Uğur İbrahim Altay ile Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska, şehir ilişkilerinin geliştirilmesi için ön protokol imzaladı.

Konya’nın yeni kardeş şehri Üsküp oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Makedonya’nın başkenti Üsküp arasında kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi için ön protokol imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska arasında imzalanan ön protokol ile her alanda işbirliğinin artırılması öngörülüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın Üsküp gibi tarihi bir şehir olduğunu hatırlatarak, “Üsküp ile ilişkilerimizi üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak özellikle bölge coğrafyasıyla yakın çalışıyoruz. Bundan sonra şehirlerimiz arasındaki ilişkilerin daha çok güçleneceğine inanıyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

konyanin-yeni-kardes-sehri-uskup-oldu.jpg

Üsküp Büyükşehir Belediye Başkanı Danela Arsovska ise, “Makedonya olarak Türkiye’yi kardeş ve dost iki ülkeyiz. Özellikle burada gösterilen misafirperverlik bizi çok mutlu etti. İki güzel şehrin birleşerek işbirliği yapma potansiyelinde olduğunu görmüş olduk. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska arasında kardeş şehir ilişkilerinin başlatılması için ön protokol imzalandı.

Ayrıca, Üsküp Büyükşehir Belediyesi, Başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yaptığı Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne de üye oldu.

konyanin-yeni-kardes-sehri-uskup-oldu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.