Konya’nın yeni tramvay hattında güzergah belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki yatırımlara büyük bir halka daha ekliyor. Şehrin en kalabalık bölgelerinden Adliye - Şehir Hastanesi - Yeni Sanayi arasına tramvay hattı kuruluyor. Müjdeyi Başkan Uğur İbrahim Altay, tarih ile birlikte verdi.

Konya’nın yeni tramvay hattında güzergah belli oldu

Konya’nın en kalabalık bölgesine tramvay hattı kuruluyor. Güzergah da projenin başlangıç tarihi de belli oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gelecek 5 yılda hayata geçirmeyi planladığı çalışmalarını anlattığı programda, ulaşım yatırımlarına özel önem verdi.

ADLİYE - ŞEHİR HASTANESİ - YENİ SANAYİ TRAMVAY HATTI

“Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha” sloganıyla çıkılan yolda yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan en önemli ulaşım yatırımlarından biri de Adliye - Şehir Hastanesi - Yeni Sanayi Tramvay Hattı. Hattın güzergahı ve çalışmaların başlangıç tarihini, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bizzat açıkladı.

konyanin-yeni-tramvay-hattinda-guzergah-belli-oldu.jpg

NİSAN AYINDA KAZMA VURULACAK

Proje için “Önemli işlerimizden birisi.” ifadesini kullanan Başkan Altay, “Adliye - Şehir Hastanesi - Yeni Sanayi Tramvay Hattı, en çok beklenen hatlardan birisi. Çünkü hem Şehir Hastanesinin hayata geçmesi hem de Eski Sanayi ve Karatay Sanayinin taşınmasıyla bu bölgede müthiş bir yoğunluk oluşuyor. İnşallah bu yıl Nisan ayı içerisinde burada temel atmayı planlıyoruz.” dedi.

konyanin-yeni-tramvay-hattinda-guzergah-belli-oldu-001.jpg

1 BUÇUK MİLYAR TL HARCANACAK

Önce Şehir Hastanesi ve Adliye arasındaki bağlantıyı sonrasında da Aslım Caddesinden Yeni Sanayi Sitesine kadarki etabı Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Altay, “Yaklaşık 1 buçuk milyar TL bedelle bu işin süreci tamamlanmak üzere. Nisan ayında çalışmalara başlayacağız.” şeklinde konuştu.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum