Konya’nın yeni turizm merkezi açılış için gün sayıyor

Takkeli Dağ’ın zirvesinde yer alan Gevale Kalesi, Konya’nın yeni turizm merkezi oluyor. Kaledeki restorasyonda 3. etap da tamamlanmak üzere. Son durumu Başkan Ahmet Pekyatırmacı Haber Dairesi’ne anlattı.

Konya’nın yeni turizm merkezi açılış için gün sayıyor

Konya’ya yeni bir açık hava müzesi kazandırılıyor. Kültür Turizm Bakanlığı, Selçuklu Belediyesi, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin paydaş olduğu çalışmalarda sona gelindi.

360 DERECE KONYA

Konya’nın 360 derece gözlemlenebildiği Takkeli Dağ’ın zirvesinde yer alan Gevale Kalesi, birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bölgede yürütülen restorasyon çalışmalarında gelinen son durumu Haber Dairesi’ne anlattı.

konyanin-yeni-turizm-merkezi-acilis-icin-gun-sayiyor.jpeg

YENİ BİR TURİZM DESTİNASYONU

Konya’nın açık hava müzesi olan Gevale Kalesi’nde 1 ve 2. etap çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Bölgede 10 yıldan fazla süredir çalışıyoruz. 3. etap restorasyon çalışmalarımızda da sona geldik. Buradaki çalışmalarımızı bu yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Noktayı koyduğumuzda Gevale Kalemiz gezi güzergahı, seyir noktaları ve sosyal donatılarıyla yerli ve yabancı turistlerimizin ziyaretine açılacak. Böylece Konya yeni bir turizm destinasyonunu kazanmış olacak. Gevale Kalesi’nde hem karşılama merkezi olacak hem de müze olacak.” dedi.

konyanin-yeni-turizm-merkezi-acilis-icin-gun-sayiyor-001.jpg

“HEDEFİMİZ, KONYA DIŞINDAN GELEN KONUKLARA 1 GÜNLÜK PROGRAM YAPTIRMAK”

Çalışmanın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bizim için çok önemli bir proje. Tropikal Kelebek Bahçesi’nden itibaren yeni yapacağımız Selçuklu Medeniyeti Müzesi, Sille ve Gevale Kalesi’ni içine alan yeni bir turizm aksı oluşturuyoruz. Hedefimiz Konya dışından gelen misafirlere 1 günlük programı burada yaptırmak. Tamamladığımızda hem Konya turizmine ilave bir katkı sağlanacak hem de Konya’ya gelen yabancı misafirlerimize şehrimizin kültürünü, tarihini, medeniyetini, buradaki medeniyetlerin buluşmasını aktarmış olacağız.” şeklinde konuştu.

2022/06/16/baskan-pekyatirmaci-gevale-kalesi-konyanin-sembollerinden-biri-olacak-002.jpg

GEVALE KALESİ

Gevale Kalesi, Antik Dönem’den itibaren bir kalenin bulunduğu önemli bir yerleşim alanı. Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı’ya kadar binlerce yıldır birçok medeniyetin tarihi izlerini taşıyor. Yürütülen kazılarda, önemli bulgulara ulaşıldı ve ulaşılmaya devam ediyor.

konyanin-yeni-turizm-merkezi-acilis-icin-gun-sayiyor.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.