Konya’ya 53 yeni doğalgazlı otobüs geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Öz kaynaklarla satın alınan 53 yeni doğalgazlı otobüs vatandaşların hizmetine sunuldu. Geçtiğimiz yılda 127 yeni otobüs alınmıştı.

Konya’ya 53 yeni doğalgazlı otobüs geldi

Konya’ya 30 adet CNG Hibrit Solo, 20 Adet CNG Hibrit ve 3 Adet Yarı Seyahat tipi yeni otobüsler geldi.

Ulaşım filosuna dahil edilen 53 yeni doğalgazlı otobüsün tanıtımı Konya Büyükşehir Stadyumu otoparkında gerçekleştirildi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın da katıldığı programa ilişkin haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hebasından yaptı.

ULAŞIM FİLOSUNA 53 YENİ OTOBÜS

Başkan Altay, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik toplu ulaşım, modern otobüslerle Konya’da. 30 adet CNG Hibrit Solo, 20 Adet CNG Hibrit ve 3 Adet Yarı Seyahat tipi otobüsler şehrimize hayırlı olsun.

Geçtiğimiz yıl öz kaynaklarımızla aldığımız 127 otobüse ilave olarak 53 otobüsle birlikte 180 otobüs hemşehrilerimizin hizmetinde.”

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ULAŞIM HİZMETİNİ SUNUYORUZ”

Türkiye’de en ucuz toplu ulaşım hizmetinin Konya’da sunulduğunu hatırlatan Başkan Altay, şunları söyledi:

“Geçen yıl 127 otobüsümüzü şehrimize kazandırmıştık. Şu an itibariyle 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendiriyoruz. Otobüslerimiz doğalgazla çalışan çevreci otobüsler. Güncel maliyeti 449 milyon lira. Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle birlikte yeni otobüs sayımız 180’e çıkarak, toplam güncel maliyet de 1 milyar 311 milyon lirayı bulmuş oldu. Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüsler. En kalitelisini şehrimize kazandırmak için çabalarımızın sonucunda bu 53 otobüs de hizmete sunulmuş oldu. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir taraftan da Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar büyük bir coğrafyada Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunuyoruz. Öğrenci biletimiz 4 lira, sivil biletimiz 8,5 lira, öğrenci abonmanımız 220 lira. Dolayısıyla bu konforu vatandaşlarımıza en ucuza sunma konusunda da Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyoruz” dedi.

konyaya-53-yeni-dogalgazli-otobus-geldi.jpg

konyaya-53-yeni-dogalgazli-otobus-geldi-003.jpg

konyaya-53-yeni-dogalgazli-otobus-geldi-001.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.