Konya’ya bir uyarı da AFAD’dan geldi

Konya ve bölgesinde etkili olan kar yağışı başta ulaşım olmak üzere günlük yaşamı etkiliyor. Kriz merkezi 12 çalışma grubu, 3473 personel ve 1028 araç ile çalışma yürütürken, AFAD, zorunda olmadıkça dışarıya çıkılmamasını istedi.

Konya’ya bir uyarı da AFAD’dan geldi

AFAD, Konya’da kar yağışı sonrasında vatandaşların mağdur olmaması için yürütülen çalışmaları paylaştı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlimizdeki karla mücadele çalışmaları; İçişleri Bakanlığımızca yayımlanan 21 Ocak 2022 tarihli 2021/5 nolu “Kış Tedbirleri Genelgesi” kapsamında Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğümüz de oluşturulan afet ve acil durum yönetim merkezi karla mücadale kriz yönetimin de çalışmaya devam etmektedir.

"7/24 ÇALIŞMA YAPILIYOR"

Valiliğimiz ve Konya afet ve acil durum iş müdürlüğü olarak koordinasyonumuz da , İlimizde devam eden olumsuz hava koşullarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimiz de TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Çalışma Gruplarımız 7/24 çalışma esasına göre çalışmalarını sürdürmektedirler.

konyaya-bir-uyari-da-afaddan-geldi-001.jpeg

"12 ÇALIŞMA GRUBU, 3473 PERSONEL VE 1028 ARAÇ"

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizden koordine edilen TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) ana ve destek çözüm ortağı olan grup çalışma ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarına; ulaşım-altyapı, arama kurtarma, sağlık, tahliye ve yerleştirme, güvenlik ve trafik, beslenme, enerji, nakliye, haberleşme, barınma, teknik donanım ve ikmal, gıda, tarım ve hayvancılık gruplarında 12 çalışma grubu, 3473 personel ve 1028 araç ile devam etmektedir.

konyaya-bir-uyari-da-afaddan-geldi.jpeg

“ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKILMAMALI”

Vatandaşlarımızın yapılan resmî uyarıları takip etmeleri ve zorunda olmadıkça dışarıya çıkmamaları araç kullanmamaları önemle rica olunur. Ayrıca alınan önlemlere verdikleri destekler ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz.”

konyaya-bir-uyari-da-afaddan-geldi-002.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.