Konya’ya bir uyarı da AFAD’dan geldi! Fırtınanın hızı 100 kilometreyi bulacak

Meteorolojinin ardından Konya’ya son dakika bir uyarısı da AFAD tarafından yapıldı. Konya’da yaşayanların cep telefonlarına gönderilen SMS’te, “Konya'da kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi ve çatı uçmasına karşı dikkatli olun.” denildi.

Konya’ya bir uyarı da AFAD’dan geldi! Fırtınanın hızı 100 kilometreyi bulacak

Son Dakika Haberi! Konya, 11 Mart Cumartesi gününden itibarın 2 gün sürecek sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altına giriyor.

SAATTEKİ HIZI 100 KİLOMETREYİ BULABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın da aralarında bulunduğu bir çok il için turuncu alarm verdi. Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan “Lodos Fırtınasına Dikkat!” başlıklı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Rüzgarın, bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

konyaya-bir-uyari-da-afaddan-geldi-firtinanin-hizi-100-kilometreyi-bulacak-001.jpeg

Uyarı için saat de verildi, 11 Mart Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayacak fırtınanın, 12 Mart gecesine kadar devam edeceği bildirildi.

konyaya-bir-uyari-da-afaddan-geldi-firtinanin-hizi-100-kilometreyi-bulacak.jpeg

AFAD, KONYALILARI SMS İLE UYARDI

Meteorolojinin ardından bir uyarı da AFAD tarafından yapıldı. Konya’da yaşayanların cep telefonlarına gönderilen SMS’te, “Meteorolojiye göre yarın Konya'da kuvvetli lodos ve yağış bekleniyor. Baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olun.” denildi.

konyaya-bir-uyari-da-afaddan-geldi-firtinanin-hizi-100-kilometreyi-bulacak-002.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum