Konya’ya devasa tarımsal kampüs geliyor

Tarım başkenti Konya’ya, bu alanda çağ atlatacak bir tesis kazandırılıyor. Projeyi, yeni dönemde Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi birlikte hayata geçirecek. Devasa tesisin yeri ve detaylar belli oldu.

Konya’ya devasa tarımsal kampüs geliyor

Yüz ölçümünün yüzde 67'si tarım arazisi olarak kullanılan Konya’ya, devasa bir tarımsal kampüs kazandırılıyor.

Ayrıntıları, önümüzdeki 5 yıla dair projelerini paylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay verdi.

SARAÇOĞLU TARIMSAL ÜRETİM VE AR-GE KAMPÜSÜ

Tarımda yeni bir aşamaya geçtiklerini belirten Başkan Altay, Karatay Belediye ile birlikte Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve AR-GE Kampüsünü hayata geçireceklerini söyledi.

konyaya-devasa-tarimsal-kampus-geliyor.jpg

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TESİSLERİNDEN BİRİ OLACAK

Başkan Altay, “14 milyon metrekarelik alanıyla bu manada Türkiye’nin en önemli tesislerinden birisini hayata geçiriyoruz. Burada özellikle küçükbaş hayvan varlığının ilimizde çoğaltılmasıyla ilgili tesisler, ayrıca kuraklığa dayanıklı bitkilerin hem test edilmesi hem üretilmesi ve bir çiftçi eğitim merkezi kurmayı planlıyoruz. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı olarak yurt dışından misafirlerimizi eğitmek ve en önemlisi de Konya’da üretilen tarımsal ekipmanların satışının gerçekleştirilmesi için yeni bir fonksiyon olacak bu tesisimizi de inşallah önümüzdeki dönemde hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açıklaması sırasında Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Kampüsünden proje görüntülerini de paylaştı.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.