Konya’ya getirilen depremzedeler için çağrı merkezi numarası açıldı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde enkazlardan yaralı olarak kurtarılanlardan şu ana kadar 500’ü Konya’ya getirildi. Yakınlarıyla ilgili bilgi almak isteyenler için de çağrı merkezi hattı açıldı.

Konya’ya getirilen depremzedeler için çağrı merkezi numarası açıldı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’nin dört bir yanından ve bir çok ülkeden bölgeye ulaşan ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, enkazdan bir can kurtarabilmek için var gücüyle çalışıyor. Yaralı olarak kurtarılanlar ise deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan hastanelere kaldırılıyor. Konya da o illerden biri.

Alınan bilgiye göre; depremin yaşandığı 10 ilden 500'ü aşkın yaralı Konya'ya getirilerek çeşitli hastanelerde tedavi katına alındı.

Deprem bölgelerinde enkaz altından çıkartılan yaralı vatandaşlarımız, ambulanslar ve hava yoluyla getirildikleri şehirdeki hastanelerde tedavi ediliyor.

YARALI DEPREMZEDELER İÇİN BU NUMARA ARANABİLECEK

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, yaralı depremzedelerle ilgili bilgi alınmasını kolaylaştırmak adına çağrı merkezi hattı açtı. Konya’ya getirilen yaralılarla ilgili bilgiler 0 332 310 42 42 numaralı hat aranarak alınabilecek.

konyaya-getirilen-depremzedeler-icin-cagri-merkezi-numarasi-acildi.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.