Konya'ya hayırsever desteğiyle yeni bir ASM daha kazandırılıyor

Karatay Belediyesi, ilçeye yeni bir Aile Sağlığı Merkezi daha kazandırıyor. Hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşkekaya’nın katkısıyla hayata geçecek projenin protokolü Konya Valiliği'nde imzalandı.

Konya'ya hayırsever desteğiyle yeni bir ASM daha kazandırılıyor

Karatay Belediyesi ile hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya’nın katkısıyla Karatay’a kazandırılacak olan Aile Sağlığı Merkezinin protokolü imzalandı.

Konya Valiliği’nde düzenlenen törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya katıldı.

KONYA’DA SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK İŞLERE İMZA ATILIYOR

Protokolün imzalanması töreninde projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Valisi Vahdettin Özkan, hayırsever işadamı Ahmet Yaşar Eşmekaya’ya ve sağlık hizmetleri için seferber olan Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

Karatay Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinde örnek teşkil edecek önemli hizmetlere imza attığına dikkat çeken Vali Özkan “Hayırseverimiz Yaşar Eşmekaya, Belediye Başkanımızla beraber kurmuş olduğu koordinasyon ile birlikte milletin sağlığı dolayısıyla en güzelini yapmak için harekete geçti. Son yıllara baktığımızda Türkiye’de sağlık kamu hizmetinin; teknolojik alt yapısı ve insan kaynakları boyutuyla ile birlikte insanlarımıza dünya standartları üzerinde sağlık hizmetleri sunduğunu ifade edebiliriz. Bugünkü protokolde Karatay Belediyesi’nin sağlık hizmeti için seferber olması bizim için çok önemli. Bu hayırlı hizmeti için Yaşar Beye, Karatay Belediyesi’ne ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Konya’da belediyeler mahalli müşterek hizmetlerinin dışında sağlık, eğitim ve daha birçok konuda gerçekleştirdikleri hizmetleri ile örnek teşkil eden çalışmalara imza atıyor. Bu yönüyle Karatay Belediyemizin de örnek teşkil edecek faaliyetleri oldukça fazla. Bu düşüncelerle Aile Sağlığı Merkezinin Konya’mıza ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"KARATAY’DA YENİ SAĞLIK YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK"

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya’ya teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak sağlık hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini ve Aile Sağlığı Merkezi’nin bölgedeki önemli bir eksiği kapatacağına vurgu yaparak; Karatay’da sağlık yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

alie-sagligi-merkezi-protokolu-1.jpg

Kılca şunları söyledi: “Hayırlı bir işin Konya’mıza kazandırılması protokolünün imza törenindeyiz. Yaşar Bey Türkiye’nin birçok ilinde sağlık ocağı, okul ve diğer kamu kurumlarını yaptırarak örnek işlere imza atmış bir hayırseverimiz. Kendisi bu kapsamda Karatay’ımızda Hasandede Mescit Mahallemize 7 doktorluk bir sağlık ocağı kazandırıyor.  Allah hayırlara vesile kılsın. Aile Sağlığı Merkezlerinde birçok hastanenin de yükünü alarak ilk elden sağlık hizmeti verilmiş oluyor. Bu açıdan birinci basamak sağlık hizmetlerinden olan Aile Sağlık Merkezleri çok önemli.  Valiliğimiz ve Sağlık Müdürlüğümüzle şehrimizde uyum içerisinde çalışıyoruz. Karatay’a Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi kazandırdık. Bunun dışında yine Karakulak Mahallemizde bir sağlık ocağı inşaatı devam ediyor. Yakın zamanda da Nakipoğlu Mahallemize de bir sağlık tesis kazandırmış olacağız. Karatay’ımızda ve Konya’mızda yatırımlar dönüşümler artarak devam edecek. İlçemize Aile Sağlığı Merkezi kazandırılmasındaki katkılarından dolayı hayırseverimize teşekkür ediyorum.”

"KONYA SAĞLIKTA GÜZEL BİR UYUM YAKALADI"

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya’nın sağlık hizmetleri noktasında bakanlık, belediyeler ve hayırseverler ile birlikte iyi bir uyum yakaladığından söz ederek, hayırsever işadamı Eşmekaya ve Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.

Mehmet Koç, “Nitelikli sağlık hizmeti verilmesi konusunda dünyaya örnek bir ülke olduğumuzu pandemide göstermiş olduk. Pandemi aynı zamanda bize sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Konya olarak birinci basamak sağlık hizmeti sunan binalarımızın nitelikli hale getirilmesi için bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerle birlikte çok iyi bir koordinasyon sağladık. Bu protokolde hayırseverimizde önemli bir katkı sağlıyor. Destek veren herkese bakanlığımız ve müdürlüğümüz adına teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

alie-sagligi-merkezi-protokolu-3.jpg

"ŞEHRİMİZE DAHA İYİ NASIL FAYDA SAĞLARIZ DİYE DERTLENİYORUZ"

Son olarak söz alan hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya da Konya sağlığının devlet ve millet iş birliği ile çok daha üst seviyelere çıkmaya devam edeceğine işaret etti.

Eşmekaya; “Devletimizin yapacağı işler dışında özel sektör olarak bizler de yapmamız gerekenlerin olduğu bilincindeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2022,2023 ve 2024 programlarımızı hazırlarken valimiz ve belediye başkanımızla istişare halinde olup şehrimize daha güzel ne kazandırabiliriz diye düşünüp ona göre bir plan çiziyoruz. Allah ömür verdikçe hizmetlerimize devam etmeye azimliyiz” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Aile Sağlığı Merkezine dair detayların yer aldığı protokol; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve İş İnsanı Ahmet Yaşar Eşmekaya tarafından imzalandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.