Konya’ya son dakika fırtına uyarısı! Hızı 100 kilometreyi geçecek

Bugün birçok kentte görülen, ölüm ve yaralanmalara yol açan fırtınanın, gece yarısı Konya’da da etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, fırtınanın hızının saatte 100 kilometreye aşacağı uyarısında bulundu.

Konya’ya son dakika fırtına uyarısı! Hızı 100 kilometreyi geçecek

Bugün yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Valiliği can kaybı sayısının 4'e yükseldiğini duyurdu. Ayrıca üçü ağır 19 kişi de yaralandı. AFAD ise zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması çağrısında bulundu.

KONYA’YA DA UYARI GELDİ

Meteoroloji, akşam saatlerinde Konya ve bölgesi için de uyarı yaptı, “Kuvvetli fırtına bekleniyor” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) 30 Kasım 2021 Salı günü batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/sa ve üzeri hızda esmesi beklenmektedir.

Bölgemizi etkilemesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği; çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.”

konyaya-firtina-uyarisi-hizi-100-kilometreyi-bulacak.jpg

BAŞKAN ALTAY UYARIYA DİKKAT ÇEKTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Konya’mız ve çevre iller için kuvvetli fırtına uyarısına dikkatinizi çekmek istiyorum. Allah afetten esirgesin.” ifadelerini kullandı.

konyaya-firtina-uyarisi-hizi-100-kilometreyi-bulacak.png

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum