Konya’ya son dakika uyarısı! Meteoroloji tarih ve saat verdi

Meteoroloji, Konya ve çevresine saat vererek son dakika uyarısı yaptı. Türkiye, Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek, sıcaklık 15 derece düşecek. Bölgede yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Konya’ya son dakika uyarısı! Meteoroloji tarih ve saat verdi

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarını güncelledi, Konya ve çevresini saat verip uyardı.

Türkiye, yarından itibaren (28 Mart 2023) ülkemizin kuzey batısından başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

SICAKLIKLAR 15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının 8 ila 15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Ayrıca soğuk havayla birlikte yağışların, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde genelinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Bölgede Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgarın, Salı günü güneyli ve Çarşamba günü kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

konyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi-002.jpg

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Salı günü ülkemizin kuzeybatısından başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; Bölge (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) genelinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgemizde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgarın, Salı günü güneyli ve Çarşamba günü kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Soğuk hava, yer yer etkili kar yağışları ile kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma, tipi ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir.”

konyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi.jpg

FIRTINA BEKLENİYOR

Açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın yarın Konya, Karaman, Aksaray, Niğde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat), yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/saat); Çarşamba günü ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor” denildi.

Ayrıca yetkililer, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

konyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi-001.jpg

İşte, Konya ve ilçelerinde 5 günlük hava tahmin raporu:

konyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi-003.jpgkonyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi-004.jpgkonyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi-005.jpgkonyaya-son-dakika-uyarisi-meteoroloji-tarih-ve-saat-verdi-006.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.