Konya'ya turuncu kodla uyarı: Bu 3 ilçede yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji'nin yayınladığı "Meteo Uyarı" haritasına göre, hafta sonu için Konya'ya turuncu kodla uyarı yapıldı. Kentte yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'nin uyarısında 3 ilçeye özellikle dikkat çekildi.

Konya'ya turuncu kodla uyarı: Bu 3 ilçede yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Konya, Balkanlar'dan ve daha sonra da Karadeniz'den gelen yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.

Kente hafta sonu karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışının düşmesi bekleniyor. 

KONYA'NIN UYARI HARİTASINDAKİ RENGİ TURUNCU

Meteoroloji'nin yayınladığı "Meteo Uyarı" haritasına göre hafta sonu için Konya'ya turuncu kodla uyarı yapıldı.

konyaya-turuncu-kodla-uyari.jpg

3 İLÇEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Uyarıda Seydişehir, Hadim ve Taşkent ilçelerine dikkat çekildi. Karapınar, Ereğli, Emirgazi ve Halkıpınar'ın uyarı rengi ise "sarı" oldu.

konyaya-turuncu-kodla-uyari-1.jpg

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Tahminlere göre Konya'nın güneydoğu kesimlerinde (Halkapınar, Ereğli, Emirgazi, Karapınar) bugün öğle saatlerinde başlaması beklenen rüzgarın pazar öğle saatlerine kadar güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yetkililer mevcut kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, kar savrulması ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

TURUNCU KOD NE DEMEK?

Meteoroloji'nin meteo uyarı haritasındaki "turuncu kod" hava durumu tehlikesini ifade ediyor. "Turuncu kod"da tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI KOD NE DEMEK?

"Sarı kod"da hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.