Konya’ya uyarı üstüne uyarı! Dakikalar kaldı

Dün benzeri görülmemiş bir yağış alan Konya’ya bugün için de uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Meteoroloji, önce 12 ilçe sonra da tüm Konya için saat verip sel, yıldırım, dolu ve rüzgar uyarısı yaptı.

Konya’ya uyarı üstüne uyarı! Dakikalar kaldı

Yaz ortasında sağanak yağışın vurduğu Konya’ya bugün için de uyarı üstüne uyarı yapılıyor.

İlk açıklama Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğünden geldi. Dün, 12 ilçeyi uyaran Meteoroloji, bu kez şehrin tamamı için sel, yıldırım, dolu ve rüzgara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Konya il genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Saat 13.00’te başlayacak yağışın, akşam 21.00’e kadar devam edeceği ifade edildi.

konyaya-uyari-ustune-uyari-dakikalar-kaldi.jpeg

BİR UYARI DA AKOM’DAN

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) da benzer bir açıklama yaptı, “Bugün öğle saatlerinden itibaren Konya’nın batı ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.