Konya’ya yapılan bu merkez en kapsamlısı olacak

Karatay Belediyesi, ilçeye Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’ni kazandırıyor. Geçtiğimiz aylarda temeli atılan merkez hızla yükseliyor. Başkan Hasan Kılca, 120 milyon liraya mal olacak merkezdeki çalışmaları yerinde inceledi.

Konya’ya yapılan bu merkez en kapsamlısı olacak

Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi Konya’nın Karatay ilçesinde yükseliyor.

TEMELİ GEÇTİĞİMİZ AYLARDA ATILMIŞTI

Köprübaşı Mahallesi’ne kazandırılacak olan merkezin temeli geçtiğimiz aylarda atılmıştı. 7 bin 200 inşaat alanı üzerinde inşa olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; Kütüphane Resim ve Görsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Pasta ve Yemek Atölyesi, Seramik ve Kil Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Matbaa ve Baskı Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Dans Atölyesi, Drama Atölyesi, Konferans Salonu, Konuşma Güçlüğü Eğitim Merkezi, Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitim Merkezi, Görme Engelli Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Eğitim Merkezi, Fizyoterapi Odası Merkezi, Zihinsel Engelli Eğitim Merkezi, Yaygın Gelişim Bozukluk Eğitim Merkezi, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi, Etkinlik Salonları, Dinlenme ve Uyuma Odaları, Duyu Bütünleme Odası, Gözlem Odası, Duygusal Rahatlama Odası, Uygulama Evi bulunacak.

konyaya-yapilan-bu-merkez-en-kapsamlisi-olacak.jpg

BAŞKAN KILCA ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 120 milyon liraya mal olacak merkezdeki çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Kılca, “Ülkemizin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezlerinden birini Karatay’ımıza kazandırıyoruz. Özel evlatlarımız ve ailelerimizin ihtiyaçları ışığında projelendirdiğimiz Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatımızda oldukça hızlı ilerliyoruz.” dedi.

konyaya-yapilan-bu-merkez-en-kapsamlisi-olacak.jpeg

konyaya-yapilan-bu-merkez-en-kapsamlisi-olacak-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.