Konya’ya yeni bir mahalle açacak projede son durum

Konya Sille’deki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait cephanelik Çumra’ya taşınacak. 47. Mühimmat Deposundan son görüntüler paylaşıldı. Belediye tarihinin en büyük bütçeli işi tamamlandığında mevcut alanda yeni bir mahalle kurulacak.

Konya’ya yeni bir mahalle açacak projede son durum

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 47. Mühimmat Deposu Cephaneliğinin şehir merkezine çok yakın bir alan içerisinde kalmasından dolayı cephaneliği yerleşim yerlerinden uzak bir bölgeye taşımak için başlattığı çalışmayı sürdürüyor.

CEPHANELİK İNŞAATINDA SON DURUM

Başkan Uğur İbrahim Altay, çalışmalardaki son durumu paylaştı. Altay, “47. Mühimmat Deposu (Cephanelik) inşaatımızda son durumu paylaşıyorum. Belediye tarihimizin en yüksek bütçeli işi olan bu yatırımımız tamamlandığında Sille yolunda bulunan askeri alan buraya taşınacak. Çok yüksek standartlarda kahraman ordumuza yakışır bir alan inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

konyaya-yeni-bir-mahalle-acacak-projede-son-durum-001.jpeg

EN YÜKSEK BÜTÇELİ YATIRIM

Çumra’da 8 milyon metrekareden fazla bir arazi üzerinde inşaatı devam eden yeni cephanelik, yaklaşık 1 milyar liralık bütçesiyle Konya belediyecilik tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı.

konyaya-yeni-bir-mahalle-acacak-projede-son-durum.jpeg

Toplamda 12 adet NATO Tipi İglo Cephanelik, karargah binaları, servis binaları ve birçok sosyal ve askeri tesisin yer alacağı projenin yaz aylarında tamamlanması planlanıyor. İnşaat tamamlanınca Sille Yolu cephaneliği bu bölgeye taşınacak. Mevcut alana da ise tarihi bir dönüşüme imza atılacak. Cephaneliğin taşınmasının ardından bölgeye yatay mimaride yeni ve nezih bir mahalle kazandırılacak.

konyaya-yeni-bir-mahalle-acacak-projede-son-durum-002.jpeg

konyaya-yeni-bir-mahalle-acacak-projede-son-durum-003.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.