Konya’ya yoğun kar geliyor: Çarşamba gününe dikkat!

Meteorolojinin hem 5 günlük hem da haftalık hava durumu tahminlerine göre; Konya ve bölgesi, yarından itibaren kar yağışının etkisi altında kalacak. Konya için bu kez “yoğun kar yağışı” ifadesini kullanan Meteoroloji, fırtına uyarısı da yaptı.

Konya’ya yoğun kar geliyor: Çarşamba gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, 5 günlük ve haftalık hava durumu tahmin raporları yayımlandı. Güncellenen tahminlere göre; Konya, yarından (30 Ocak 2023 Salı) itibaren kar yağışının etkisi altına girecek.

Kar yağışı, Salı ve Çarşamba günü görülecek. Ayrıca bölgenin güneyinde Çarşamba günü hızı saatte 50 ila 70 kilometreyi bulacak fırtına etkili olacak.

Parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı Perşembe günü ise sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak. Bazı ilçelerde en düşük sıcaklık sıfırın altında 13 dereceyi bulacak.

konya-kar-yagisi-2023.jpg

KONYA İÇİN “YOĞUN KAR YAĞIŞI” İFADESİ KULLANILDI

3 Şubat 2023 Cuma günü yeniden başlaması öngörülen kar yağışının, Cumartesi günü kent merkezi haricinde tüm ilçelerde yoğun şekilde görülmesinin beklendiği kaydedildi.

Tahminler, kuraklık tehlikesi altındaki Konya’da başta çiftçilerin olmak üzere tüm vatandaşların yüzünü güldürdü.

konya-kar-yagisi-2023-001.jpgkonyaya-yogun-kar-geliyor-carsamba-gunune-dikkat.jpgkonyaya-yogun-kar-geliyor-carsamba-gunune-dikkat-001.jpgkonyaya-yogun-kar-geliyor-carsamba-gunune-dikkat-002.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum