KOP’ta 'Girişim Demoday Ödül Töreni'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent işbirliğinde KOP Bölgesi illerinden Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de yürütülen KOP’ta Gişirim projesi “Girişimci ve Start-Up DEMODAY ve Ödül Töreni” ile sona erdi. 

KOP’ta 'Girişim Demoday Ödül Töreni'

Girişimci ve Start-Up DEMODAY ve Ödül Töreni’ne Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır,  KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Bürotime Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Tosunoğlu, İntermak Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Sönmez, jüri üyeleri, iş adamları ve potansiyel melek yatırımcılar katıldı. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler “KOP’ta Girişim projesi bir hayal ile başladı. Bu hayal tüm ekosistemi bir bütün olarak bir arada görebilmekti. KOP’ta Girişim; KOP Bölge illerinde girişimci adaylarını, Start-Up’ları, sanayicileri ve potansiyel melek yatırımcıları bir araya getirerek bölgede girişimcilik ruhunu aşılamak ve melek yatırım platformunu kurmak üzere kurgulandı. KOP’ta Girişim; yürütülmüş olduğu bir yıllık bir süre içerisinde 400’e yakın girişimciye, 40’ın üzerinde Strat-Up’a, 100’ün üzerinde yatırımcıya dokunabilmeyi başarmıştır. Projemizde bizimle birlikte oldukları ve tüm katkıları için tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. DEMODAY ödül töreninde bizlerle birlikte olan siz değerli konuklarımızın bundan sonra girişimcilerimiz ve Strat-Up’larımız ile birlikte girişimcilik yolculuğunda bir arada yürüyeceğinize ve kurulacak KOP Melek Yatırım Platformu’nda bir arada olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Girişim Merkezi Kurucu Ortağı Taner Baltacı moderatörlüğünde Girişimci ve Start-Up projelerinin sunumuna geçildi.  

Girişimci projelerden Yunus Emre Gökçil, “Laboratuvar Ölçekli Organik Rankin Çevrimi Elektrik Santrali” projesini; Mahmut Gazihan Kolat “Dijital İşitme Cihazı” projesini; Rafet Seğmen “Kanalsız Havalandırma Cihazı” projesini; Yasin Doğanşah “Fototerapi Tulumu” projesini; Erhan Demircioğlu “Oksihdirojen” projelerinin sunumlarını gerçekleştirdiler. 

Start-Up Projelerinden ise Araf Yazılım-Abdurrahman Ahmet Eren “Endüstri 4,0 Üretim Yönetim Sistemi Dijital Fabrika Dönüşümü” projesini; Solter Vision-Celalettin Ergene “Güneş Panellerinde Analiz ve Raporlama Sistemi” projesini; GelişimAkademi-Havva Uncu “Dijital Özel Eğitim Kart Sistemi CARDDESK” projesini; Biyotek Ar-Ge -Eren Baygın “Ülkemize Özgü Probiyotiklerin Yerli Üretiminin Gerçekleştirilmesi” projesini; Robelsan Elektronik-Samet Perinçek “Lineer, İğneli Tohum Ekme Makinesi” projelerinin sunumlarını gerçekleştirdiler.  

Sunumların ardından “KOP’TA GİRİŞİM DEMODAY ÖDÜL” törenine geçildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.