KOSKİ’den içme suyu açıklaması

KOSKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde yaşanan tartışmalara açıklık getirdi, duyuruda, “Suyumuzu güven içinde tüketebilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

KOSKİ’den içme suyu açıklaması

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bir duyuru yayınladı ve son günlerdeki tartışmalara noktayı koydu.

Duyuruda, “Suyumuzu güven içinde tüketebilirsiniz. Konya ili genelini temsil edecek şekilde belirlenen 1529 adet noktadan alınan numuneler sürekli olarak incelenerek, testleri yapılmaktadır. Sağlığınız için sürekli olarak kontrol altında tutulmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

koskiden-icme-suyu-aciklamasi-001.jpg

BAŞKAN ALTAY: ÇEŞMELERDEN AKAN SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Konya’da çeşmelerden akan suyun güvenle içilebileceğini söylemişti. Bu yılki kuraklık nedeniyle Bağbaşı Barajı’ndan gelen suyun yanında Altınapa Barajı ve kuyulardan alınan suyu arıtarak şebekeye verdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Memba suyu kalitesinde su içmeye alıştığımız için şu anda çeşmeden içtiğimiz su belki biraz sert geliyor içme suyumuzun sağlıkla ilgili herhangi bir sorunu yok. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak biz hem de İl Sağlık Müdürlüğümüz günlük olarak suyun denetimini gerçekleştiriyoruz. Konya’da suyun kalitesinde herhangi bir problem yok. Çeşmelerden suyu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.” demişti.

koskiden-icme-suyu-aciklamasi.jpg

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.