Kredi kartı taksit kararı Konya’da bu sektöre ağır darbe vurdu

Geçtiğimiz hafta kredi kartı taksitlerinin sınırlandırılmasına ilişkin alınan kararın, mobilya sektörüne ağır darbe vurduğu kaydedildi. Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, yeni bir düzenleme için çağrıda bulundu.

Kredi kartı taksit kararı Konya’da bu sektöre ağır darbe vurdu

Artan fiyatlar nedeniyle alım gücü düşen tüketicinin imdadına yetişen taksitlendirmelerin sınırlandırılması, esnafları zor durumda bıraktı.

“YENİ EVLENECEKLERİ ETKİLEDİ”

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, yaptığı açıklamada, son dönemde bankacılık işlemlerinde kredi kartı taksitlendirmelerinin sınırlandırılması ve kart limitlerinin düşürülmesinin yaz aylarında yaşanan düğünleri ve yeni evlenecekleri ciddi manada etkilediğini söyledi.

“SATIŞLAR DURMA NOKTASINA GELDİ”

Günbaş, yeni ev kuracak olanlarla birlikte ev mobilyalarını yenilemeye hazırlanan tüketicileri de zor duruma sokan kredi kartı taksit sınırlandırmasının mobilya sektöründe satışları durma noktasına getirdiğini kaydetti.

“YENİ BİR ÇALIŞMA YAPILMALI”

Tüm bu gelişmelere bir de haksız rekabetin eklendiğini ifade eden Günbaş, “Marka firmalar cirolarının yüksek olması nedeniyle bankalarla ikili anlaşmalar yaparak kredi kartlarına taksit sayısını arttırma imkânı buluyorlar. Ancak yerel ve orta ölçekli mağazaların satış yapmasının önü tıkanmış durumdadır. Küçük esnafın ve orta ölçekli mağazaların ayakta durabilmesi yeni bir çalışmanın yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Piyasaların biraz da olsa hareketlenebilmesi için yapılacak bu çalışmanın piyasalardaki mali döngünün gerçekleşmesi içinde gerekli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

kredi-karti-taksit-karari-konyada-bu-sektore-agir-darbe-vurdu.jpg

“GURBETÇİLER BEKLENEN KATKIYI SAĞLAMADI”

Başkan Günbaş, yaz aylarında memleketlerine dönen gurbetçi vatandaşların bu yıl her zamankinden çok daha az alışveriş yaptığını ve daha çok tatil ve ziyaret için geldiklerini ifade ederek, Konya ekonomisine beklenen katkının alınamadığını belirtti.

“6 AY ÖNCESİNİN FİYATLARIYLA SATIYORUZ”

Şu anda mobilyacılık sektöründe tıkanan alışveriş hacmi nedeniyle bazı ürünlerin 6 ay öncesinin fiyatlarıyla satışa sunulmak zorunda kalındığını söyleyen Başkan Mehmet Günbaş, vatandaşlara, düşük fiyatları yerinde görmek, fırsatları değerlendirmek üzere yerel mobilya mağazalarını ziyaret etmelerini ve bu konuda aceleci olmalarını önerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.