KTÜN’den üniversite-sanayi iş birliğinde somut adımlar

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektöru Prof. Dr. Babür Özçelik 30’u aşkın sanayi kuruluşunu ziyaret ederek üniversite-sanayi iş birliğiyle ilgili somut adımlar attı.

KTÜN’den üniversite-sanayi iş birliğinde somut adımlar

Alanlarında uzman akademik kadrosu, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla ülke kalkınmasını destekleyecek alt yapıya sahip Konya Teknik Üniversitesi'nde (KTÜN), Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik son iki yılda 30’u aşkın sanayi kuruluşunu ziyaret ederek üniversite-sanayi işbirliği noktasında somut adımlar attı.

ktunden-universite-sanayi-isbirliginde-somut-adim-5.jpeg

Ziyaretlerde, üniversite ile sanayi kuruluşları arasında yürütülecek proje ve faaliyetler konuşuldu ve bu doğrultuda öğretim üyeleri kendi alanlarında sanayi kuruluşlarına danışmanlık yapmak üzere görevlendirildi. 

ktunden-universite-sanayi-isbirliginde-somut-adim-8.jpeg

Üniversite-sanayi işbirliğine oldukça önem verdiklerini ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik “Konya’da ve Türkiye genelinde gelişmeye devam eden sanayi kuruluşlarının var olması üniversite sanayi iş birliklerini önemli kılıyor. Teknik üniversiteler ise üniversite-sanayi işbirliğini yoğun bir şekilde geliştirmek için vardır. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden beri Konya’daki sanayi kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik. Özellikle Konya’nın silah savunma sanayindeki alt yapısını da bildiğimiz için ziyaretlerimizi bu alanlara yoğunlaştırdık. Çünkü biz bu alanda yürütülecek faaliyetlerin merkezindeyiz. Bu ziyaretlerde üniversitemiz ile sanayi kuruluşları arasında yürütülecek projeleri faaliyetleri anlatıyor, öğretim üyelerimizi alanları doğrultusunda sanayi kuruluşlarımıza danışmanlık yapmak üzere görevlendiriyor, ikili ilişkilerimizi kuvvetlendiriyoruz.” dedi. 

ktunden-universite-sanayi-isbirliginde-somut-adim-2.jpeg

Rektör Özçelik, “Öğrenciler temel bilgi ve becerileri üniversitemizde aldıkları eğitimlerle tamamladıktan sonra sahaya çıkıyor. Böylelikle firmalarımız için gerekli eleman ihtiyacı da karşılanmış oluyor. Dolayısıyla sanayi ile iletişimimizin kopması düşünülemez. Elbette ziyaretlerimiz ve beraber yürüttüğümüz projelerimiz devam edecek. Konya Teknik Üniversitesi’nin bu anlamda hem Konya’ya hem de ülkenin gelişime karşı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu sanayi kuruluşlarıyla irtibatı koparmadan, gerek ziyaretlerimiz gerekse ortak çalışmalarımızla devam ettireceğiz.” dedi. 

ktunden-universite-sanayi-isbirliginde-somut-adim-1.jpeg

KTÜN’ün bölgede yer alan tek teknik üniversite olma özelliğiyle Konya için üniversite sanayi iş birliğinin önemini bir kez daha arttığını ifade eden Rektör Özçelik, sanayi kuruşları ziyaretlerine devam etmeyi planladıklarını belirtti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.