KTÜN’den üniversite-sanayi işbirliğinde bir adım daha

Konya Teknik Üniversitesi, Hürsan Press ve Japonya Chuo Üniversitesi arasında yapılması planlanan ve hazırlıkları yürütülen akademik iş birliğine hazırlanıyor.

KTÜN’den üniversite-sanayi işbirliğinde bir adım daha

KOSGEB AR-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahid Barstuğan’ın Hürsan Press firması ile birlikte yürüttüğü “Kaynak Dikişlerinin Yapay Zeka Entegre Edilmiş Robotlar Tarafından Kontrolü” adlı projenin üniversite sanayi işbirliğine katkı sağlaması hedefleniyor.

Hürsan Press Ürün Geliştirme Müdürü Adem Dündar ve Üretim Planlama Sorumlusu Musa Yılmaz, proje yürütücüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahid Barstuğan konuyla ilgili KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Sungur da bulundu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış bir Ar-Ge merkezine sahip olan Hürsan Press firması ile TÜBİTAK ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yapılan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Konya Teknik Üniversitesi, Hürsan Press ve Japonya Chuo Üniversitesi arasında yapılması planlanan ve hazırlıkları yürütülen akademik iş birliği hakkında da bilgi verilerek, üniversiteler ve uluslararası iş birliği çalışmalarının öneminden bahsedildi.

ktunden-universite-sanayi-isbirligine-bir-adim-daha-2.jpeg

Hürsan Press Firması yetkilileri, üniversite-sanayi işbirliğine her zaman açık olduklarını, öğretim üyeleri ile birlikte yaptıkları çalışmalar haricinde öğrencilere de staj imkanı sunduklarını ifade etti. 

Üniversite – sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade eden KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Özçelik, “Üniversite sanayi işbirliği adına yapılan tüm çalışma, proje ve işbirliklerini destekliyoruz. Bunun sonucunda elde edilen çıktılar üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkı sağlayacaktır. Bu açıdan yapılan ve yapılması planlanan ortaklıkların hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.