Kuraklık çanları! Konya’daki bu barajda doluluk oranı yüzde 50

Konya’nın en önemli su kaynaklarından olan Altınapa Baraj Gölü’nde kuraklık çanları çalıyor. Su kıyıdan uzaklaştı, KOSKİ verilerine göre; doluluk oranı yüzde 50. Barajda su seviyesi geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 3 milyon metreküp düşük.

Kuraklık çanları! Konya’daki bu barajda doluluk oranı yüzde 50

Konya’da bu yıl hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretti, kış aylarında beyaz bereket şehre düşmedi. Kurak bir kış geçiren kentte ne yazık ki Nisan ayı da yağışsız geçti.

Bahar yağışlarından nasibini alamayan Konya’da kuraklık çanları çalmaya başladı. Çiftçilerin gözü kulağı meteorolojiye çevrildi, sevindiren haberler bekleniyor. Konyalı çiftçiler yağmur duasına çıkıyor, rahmet için eller açılıyor.

6 AYLIK SUYUMUZ KALDI

Kentte 6 aylık suyun kaldığını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konyalıları suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ne yazık ki Konya’mız küresel iklim değişikliğinden etkilenen şehirlerin başında geliyor. Sonbahar ve kış aylarındaki kuraklık Konya’daki baraj ve göletlerdeki su miktarında ciddi azalmaya neden oldu. Bahar döneminde de mevsim normallerinin altında yağış olduğu için su kıtlığı yaşanıyor. Eğer böyle devam ederse Konya gibi suyun kıymetli olduğu şehrimizde katı önlemler alabiliriz. Tüm hemşehrilerimizi suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz”

kuraklik-canlari-konyadaki-bu-barajda-doluluk-orani-yuzde-50.jpg

ALTINAPA BARAJ GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ YÜZDE 50

Kentin en önemli su kaynaklarından olan Altınapa Baraj Gölü’nde kuraklık çanları çalıyor, su kıyıdan uzaklaştı. KOSKİ verilerine göre; barajda 16 milyon 102 bin metreküp su kaldı. Yani bu rakam sadece yüzde 50’ye tekabül ediyor.

kuraklik-canlari-konyadaki-bu-barajda-doluluk-orani-yuzde-50-002.jpg

Altınapa Baraj Gölü’nde 2023 yılı Nisan ayında 19 milyon 479 bin metreküp su buluyordu. Kurak bir dönemin geçtiği Konya’daki bu barajda su seviyesi geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 3 milyon metreküp düşük.

kuraklik-canlari-konyadaki-bu-barajda-doluluk-orani-yuzde-50-001.jpg

BARAJDA TEMİZLİK YAPILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere 31 ilçede çalışıyor, su kaynaklarını temiz tutma sorumluluğunu da yerine getiriyor.

KOSKİ, özellikle hafta sonlarında balık tutmak veya sportif amaçlı olta balıkçılığı yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir alan olan Altınapa Baraj Gölü etrafında hafta sonu temizlik çalışması yaptı.

kuraklik-canlari-konyadaki-bu-barajda-doluluk-orani-yuzde-50.jpeg

Kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesiyle birlikte kıyı şeritlerinde oluşan atıkların temizlenmesi için yapılan geniş çaplı temizlik çalışmasında sonrası toplanan atıklar, geri dönüşüme gönderilerek çevrenin korunmasına katkı sağlandı.

kuraklik-canlari-konyadaki-bu-barajda-doluluk-orani-yuzde-50-001.jpeg

kuraklik-canlari-konyadaki-bu-barajda-doluluk-orani-yuzde-50-002.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.