Kyoto Japon Parkı Nerede, Nasıl Gidilir? Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri

Konya’da nerede olduğu merak konusu olan Kyoto Japon Parkı. Güzel atmosferi ile kendinden söz ettiren bir yerdir. Peki Kyoto Japon parkı nerede, nasıl gidilir ve hangi otobüs gider?

Kyoto Japon Parkı Nerede, Nasıl Gidilir? Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri

Kyoto Japon Parkı; Konya‘nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova mahallesinde bulunan bir yaşam ve dinlenme alanıdır. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kyoto Şehri Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir anlaşması sonrasında inşası gerçekleşen bu park şehre farklı bir hava katmayı başarmıştır.

Japon mimarisinden izler taşıyan ve Konya halkına farklı deneyimler yaşatmayı hedefleyen parkın içerisinde bulunan çiçek ve ağaçlarla da peyzaj anlamında harikalar yaratıldığı ifade edilebilir.

KYOTO JAPON PARKI HAKKINDA BİLGİLER

Konya halkı ve Konya’ya gelen turistler için dinlence ve yaşam alanı dendiğinde akla gelen ilk lokasyon olan Japon Parkı adının hakkını veren bir yapıdır. İçerisinde bulundurduğu yapıların tamamen eski Japon yapıları ile aynı olmasının yanı sıra çiçeklerle elde edilen dekorasyon sizi adeta bir Japon şehrindeymişsiniz hissine ulaştırır. Yaklaşık 36 bin m2 alan üzerine kurulu olan Kyoto japon parkı aynı zamanda Türkiye’deki en büyük Japon Parkı vasfını elinde bulundurmayı başarır.

İçerisindeki gölde kuğu ve kazların salındığı Kyoto japon parkı görselliği ile enfes fotoğrafların çekilebildiği bir yer oluyor. Özellikle Selçuk Üniversitesi öğrencileri için mezuniyet fotoğraflarının olmazsa olmazlarından biri de bu parktır.

Konya’nın merkezi kabul edilen Alaaddin Tepesi’ne yaklaşık 13 km mesafede bulunan bu yaşam alanı yılın hemen her döneminde ziyaretçi akınına uğrar. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşların nefes almak ve boş zamanları değerlendirmek adına tercih ettikleri parkın her yaştan insan için eğlenceli anlar sunduğunu ifade etmek gerekiyor.

KYOTO JAPON PARKI ZİYARET SAATLERİ VE GİRİŞ ÜCRETİ

Giriş ücreti: Belediye tarafından dizayn edilen bu parka girişler tamamen ücretsizdir. Ancak park içerisindeki restoranın açılış ve kapanış saatlerine göre parka giriş çıkışların da belirli saatlerde gerçekleştiği bilinir.

Ziyaret saatleri: Parka giriş sabah 08.00’da başlar ve 23.00’da sona erer.

NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Adres: Kosova, Veysel Karani Cd. No:131/A, Pk: 42250 – Selçuklu / Konya

Araç ile: Konya’da oldukça ulaşılabilir bir noktada olan Kyoto japon parkı, ulaşım için hem özel aracınızı kullanabilir hem de toplu taşıma imkanlarından faydalanabilirsiniz. Kendi aracınızla gitmek istediğinizde İstanbul Yolu’nu takip ederek sağınızda kalan parkı görene kadar aracınızı sürebilirsiniz.

Toplu taşımada ise; tramvayı kullanmanız gerekir. Parka gitmek için Selçuk Üniversitesi yönüne giden tramvaya bindikten sonra Kyoto Japon Parkı durağında inerek caddenin karşısına geçmelisiniz. Merkezden yaklaşık 30-35 dakika süren bu yolculukta kullanmanız gereken elkartı temin etmeyi unutmamalısınız. Bu ulaşım için ödemeniz gereken ücret öğrenci/sivil için farklılık göstermekle birlikte maksimum 10 TL civarında olacaktır. Üstelik bu yolculuk oldukça konforlu geçecek.

KYOTO JAPON PARKI YOL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri.jpg

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri-003.jpg

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri-004.jpg

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri.webp

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri-001.webp

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri-006.jpg

kyoto-japon-parki-nerede-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-ve-giris-ucretleri-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.