Lezzetini Konya Ovası’ndan alıyor! 2 ilçede tatlı telaş

Konya’nın Halkapınar ilçesinde yetişen, bölgenin en kalitelisi olan ceviz ve üzümlerin hasadı tamamlandı. İlçe sakinleri bu kez kış hazırlıklarına başladı. Özenle toplanan ürünlerden cevizli sucuk ve cevizli bandırma yapılıyor.

Lezzetini Konya Ovası’ndan alıyor! 2 ilçede tatlı telaş

Bölgenin en kaliteli, en verimli üzüm ve cevizi Konya’nın Halkapınar ilçesinde yetişiyor. Özenle toplanan ve aromasıyla öne çıkan iki üründen asırlardır cevizli sucuk ve cevizli bandırma yapılıyor.

TATLI TELAŞ BAŞLADI

Konya’nın Halkapınar ve Ereğli ilçelerinde bu yıl yine kış hazırlıkları başladı, vatandaşları cevizli sucuk ve cevizli bandırma telaşı sardı.

lezzetini-konya-ovasindan-aliyor-2-ilcede-tatli-telas-001.jpg

İlçe genelinde meşhur olan Halkapınar üzümleri toplandı ve en doğal, sağlıklı ve lezzetli pekmezleri için kazanlar kaynamaya başladı. Bir taraftan da Halkapınar’ın en güzel cevizlerinden ve en lezzetli pekmezli sucukları da yapılıyor.

lezzetini-konya-ovasindan-aliyor-2-ilcede-tatli-telas.jpg

TEK TEK İPLERE DİZİLİYOR

Ereğli ve Halkapınar’ın yöresel lezzetlerinden olan pekmez ve bandırmaları için ilçe genelinde hummalı bir çalışma başladı. Son derece zahmetli ancak bir o kadar da lezzetli olan cevizli bandırmalar için özenle kırılan cevizler, tek tek ipliklere diziliyor. Neredeyse Halkapınar'ın her mahallesinde her evinde özenle yapılan eşsiz lezzetler ağızları tatlandırıyor.

lezzetini-konya-ovasindan-aliyor-2-ilcede-tatli-telas-003.jpg

CEVİZSİZ OLARAK DA YAPILIYOR

Kimi zaman cevizsiz olarak da yapılan bandırmalar tepsilere döküldükten sonra dilimler halinde kesilerek kurutulmaya bırakılıyor.

İpe dizilen cevizler, belirli bir kıvama gelen üzüm şırası ya da pekmezlere bandırılarak üretiliyor ve kurutuluyor.

lezzetini-konya-ovasindan-aliyor-2-ilcede-tatli-telas-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.