MEDAŞ, Konya’da yarın 24 saat süreyle elektrik kesecek! İşte o bölgeler

İran’ın Türkiye’ye 10 gün süreyle doğalgaz akışı sağlamayacağı açıklaması sonrası Konya’daki sanayi sitelerinde elektrik kesintileri sürüyor. İşte, yarın (23 Ocak 2022 Pazar) Konya’da MEDAŞ’ın elektrik vermeyeceği bölgelerin tam listesi.

MEDAŞ, Konya’da yarın 24 saat süreyle elektrik kesecek! İşte o bölgeler

“Teknik arıza” nedeniyle 10 gün boyunca Türkiye'ye gaz akışını keseceğini açıklayan İran, dün yeniden gaz akışının başlatıldığını öne sürmüştü.

Türk sektör temsilcileri gaz akışının tekrar başladığı haberlerini yalanladı, başlasa bile sembolik düzeyde olduğunu ifade etti.

İran’dan gaz akışının 20 Ocak itibarıyla 10 günlük süreyle kesildiğini duyuran BOTAŞ ise yeni bir duyuru yapmadı.

BOTAŞ ayrıca, sanayi kuruluşlarına ve doğalgazla elektrik üreten santrallere gönderdiği ve 20 Ocak itibarıyla günlük tüketimlerini ortalamanın yüzde 60’ı ile sınırlamaları talimatında da değişikliğe gitmedi.

ÜRETİMDE DURAKLAMA

İran'dan gelen doğalgazda yaşanan kesinti nedeniyle, sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinde doğalgaz kesintisi uygulanıyor. Bu nedenle üretimde duraklama yaşanıyor.

MEDAŞ KONYA’DAKİ SANAYİLERDE 24 SAAT ELEKTRİK KESİYOR

Kesintilerden Konya sanayisi de etkileniyor. MEDAŞ bazı bölgelerde birer gün elektrik kesintisi uyguluyor. Bugün (22 Ocak 2022) Konya kent merkezindeki Vatan Sanayi Sitesi ve Ereğli Organize Sanayi Sitesinde uygulanan kesintiler yarın da devam edecek.

KONYA’DA YARIN HANGİ SANAYİDE ELEKTRİK KESİNTİSİ UYGULANACAK? (23 OCAK 2021)

Yarın Konya’da elektrik kesintisi uygulanacak sanayi sitelerinin listesi de belli oldu.

İşte Konya’da 24 saat süreyle elektrik kesintisi uygulanacak sanayi siteleri:

medas-konyada-yarin-24-saat-sureyle-elektrik-kesecek-iste-o-bolgeler.jpgmedas-konyada-yarin-24-saat-sureyle-elektrik-kesecek-iste-o-bolgeler-001.jpgmedas-konyada-yarin-24-saat-sureyle-elektrik-kesecek-iste-o-bolgeler-002.jpgmedas-konyada-yarin-24-saat-sureyle-elektrik-kesecek-iste-o-bolgeler-003.jpg

TEİAŞ AÇIKLAMASI

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından Ülkemize gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan arızasından dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır.”

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.