Mehmet Erarabacı’nın sesinden Zazadın Han’da muhteşem ezan

2007 yılında din görevlileri arasında düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olan dünyaca ünlü Hafız Mehmet Erarabacı, ecdat yadigarı Zazadın Hanı Kervansarayı’nda Hicaz makamında ezan okudu.

2007 yılında din görevlileri arasında düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olan dünyaca ünlü Hafız Mehmet Erarabacı, ecdat yadigarı Zazadın Hanı Kervansarayı’nda Hicaz makamında ezan okudu.

“Selçuklu’dan günümüze kadar 800 yıldır ayakta kalan bu güzel kültür mirasımızda biz de bir hoş sadâ bırakalım istedik.” diyen Erarabacı, Zazadın Han’da Dervişhane’de Kuran-ı Kerim, han bölümünde de ecdadımız için ezan okudu.

Mehmet Erarabacı, bu güzel eseri günümüze kadar koruyan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve amacına uygun işletilerek turizme kazandıran Hikmet Çetiner’e teşekkür etti.

MEHMET ERARABACI KİMDİR?

1974 yılında Konya’nın Karaömerler Köyü’nde doğdu. İlkokulu aynı köyde okudu. Kur’anı Kerim’i hıfz’a babasında başladı. 1994 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarında uzun bir dönem Hasan Hüseyin Varol hocadan ta’lim dersleri aldı. 1997 yılında Konya’nın Kulu ilçesine İmam Hatip olarak atandı. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne kaydoldu. Sırasıyla Kulu, Sızma, Konya Aziziye Camii, Kadınhanı, Uluırmak ve Meram’da İmam Hatip ve Müezzin Kayyım olarak görev yaptı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirerek 2005 yılında Ankara’da kısa dönem olarak askerlik yaptı. En son 2007 yılında Din Görevlileri arasında Türkiye genelinde düzenlenen ezanı güzel okuma yarışmasında Türkiye derecesi, 2008 Kur'anı Kerim dalında bölge derecesi aldı. Bu esnalarda Ahmet Çalışır hocadan ezan ve musiki dersleri aldı. Bunun yanı sıra bir kaç yıl radyo programcılığı yaptı. Dini musiki alanında birkaç sesli yapım, ümmete çağrı adında da ezan içerikli bir albüm çalışması yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Meram’daki Süleyman Şah Camiinde İmam Hatip olan Mehmet Erarabacı, merkezi ezan sisteminde de görevlidir.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.