Mehmet Günbaş güven tazeledi

Konya Mobilyacılar Odası’nda genel kurul heyecanı yaşandı. Tek liste halinde girilen 2022 yılı Olağan Genel Kurulu’nda üyelerin bir kez daha desteğini alan Mehmet Günbaş, güven tazeleyerek yeniden Konya Mobilyacılar Odası Başkanlığına seçildi.

Mehmet Günbaş güven tazeledi

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2022 yılı olağan genel kurulu oda binasında gerçekleştirildi.

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurula AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da katıldı. Divan Başkanlığını ise Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak yaptı.

mehmet-gunbas-guven-tazeledi-7.jpg

GÜNBAŞ: BU GURUR HEPİMİZİN

Genel kurulun açılışında konuşan Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, son 4 yılda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Odanın üye aidatlarından başka hiçbir geliri olmadığına dikkat çeken Günbaş, buna rağmen ürettikleri milyonlarca liralık projelerle ses getiren yatırımlara imza attıklarını belirtti. Günbaş “Türkiye en fazla proje yapan odayız. Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO), Selçuklu Belediyesi, Kızılay Toplum Merkezi ve Mevlâna Kalkınma Ajansı (MEVKA) projelerini başarı ile tamamladık. Bu projelerden biri de makine parkuru ile ilgili oldu. Bütçemizden 1 lira dahi harcamayarak, tamamı Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile 1,5 milyon liralık bir makine parkurunu odamıza kazandırdık. Bu gurur hepimizindir” dedi.

mehmet-gunbas-guven-tazeledi-8.jpg

“EĞİTİM VE İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”

Son 4 yılda eğitim ve istihdam çalışmalarını özenle yaptıklarını anlatan Günbaş, İŞKUR ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezinin paydaş olduğu projelerle, son sistem makine ve teknolojiye sahip odada farklı alanlarda eğitim gören 215 kişiden 180’inin düzenlenen kursları başarı ile tamamladığını, bunlardan 120’sinin ara elaman olarak işbaşı yaptığını kaydetti. Üyelere yönelik ücretsiz satış pazarlama, diksiyon, pazar analizi, mobilya çizim programı (autocad) gibi mesleki eğitim kurslarının da verildiğini hatırlatan Günbaş, diğer taraftan ahşap eğitici oyuncak üretim merkezinin faaliyete geçirildiğini belirterek “Projeler sayesinde kurmuş olduğumuz mesleki eğitim merkezimizde çocuk sağlığına uygun su bazlı ahşap boya ve vernik kullanılarak ahşap eğitici oyuncak yapımına başlanmıştır. Birçok numune oyuncak yaparak AVUNCUK markasının tescilini aldık. Mesleki Eğitim Atölyesi ve Mobilya Çizim Laboratuvarı’nı esnafımızın hizmetine sunduk. Odamız ayrıca ISO 45001 iş sağlığı ve güvenliği belgesini alan ilk meslek odası olmuştur” dedi.

mehmet-gunbas-guven-tazeledi-4.jpg

Günbaş, meslek liseleri ile protokol imzalayarak geleceğin ustalarına staj imkânı tanındığını da vurguladı.

“ÜYELERİMİZLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Fuarlar başta olmak üzere sektörle ilgili ulusal ve uluslararası organizasyonlara geniş bir katılım sağladıklarını, üyelerin yenilikleri takip edebilmelerinin önünü açtıklarını ifade eden Günbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız tüm çalışmaların yanında sosyal dayanışma içerisinde üyelerimizin acı ve tatlı günlerinde hep yanlarında olduk. Kovid-19 salgını sürecinde başta 65 yaş üstü esnafımız olmak üzere tüm üyelerimize gerekli desteği sağladık. Sektörün yaşadığı tüm sorunların çözümü noktasında ilgili bakanlıklar ve kuruluşlar nezdinde ciddi çalışmalarımız oldu. Üyelerimizle umreye gittik. Ayrıca yüzlerce kişinin katılımıyla tarihi ve kültürel geziler düzenledik.” dedi.

mehmet-gunbas-guven-tazeledi2.jpg

MOBİLYA AVM projesine de bu dönemde start verildiğini, üyelerin büyük ilgi gösterdiği projenin yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Günbaş, yeni dönem projelerinin geçmiştekilerden çok daha fazla ses getireceğini de sözlerine ekledi.

SORGUN’DAN BAŞARI DİLEĞİ

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise konuşmasında dünyanın ve tüm mazlumların tek umudunun Türkiye olduğunu belirterek “Bizim kutlu yürüyüşümüzü sürdürmemiz gerekiyor.” dedi. Sorgun, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş ve yönetimine yeni dönemde çalışmalarında başarı diledi.

mehmet-gunbas-guven-tazeledi-5.jpg

MEHMET GÜNBAŞ GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde girilen genel kurulda Mehmet Günbaş güven tazeleyerek yeniden Konya Mobilyacılar Odası Başkanlığına seçildi.

mehmet-gunbas-guven-tazeledi-3-001.jpg

Odanın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Mehmet GÜNBAŞ (BAŞKAN), Nevzat ÖZKÖKSAL, Hasan ALAKOVALI, Süleyman H. TEKELİOĞLU, Hüseyin AYDOĞDU, Mahmut CAN ve Halil TOKLU

mehmet-gunbas-guven-tazeledi-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.