Memur-Sen, 28 Şubat mağduriyeti giderilmeyenlerin haklarının iadesini istedi

Konya'da Memur-Sen üyeleri, 28 Şubat sürecinde mağduriyetleri giderilmeyen kişilerin haklarının iade edilmesini talep etti.

Memur-Sen, 28 Şubat mağduriyeti giderilmeyenlerin haklarının iadesini istedi

Memur-Sen İl Temsilciliğinde açıklama yapan Memur-Sen Konya Kadınlar Komisyonu Başkanı Aynur Türkoğlu, 28 Şubat'taki olayların bir daha tekrar etmemesi için yaşananları hafızalarda diri tutmanın önemli olduğunu söyledi.

O dönem birçok kamu görevlisinin memuriyetlerinden ihraç edildiğini ve öğrencilerin zor zamanlar yaşadığını hatırlatan Türkoğlu, "O dönemde yaşanan sıkıntıların ve çekilen ezaların bir nebze olsun giderilmesi adına mağdur kişilere haklarının iade edilmesi, en başta da itibarlarının hukuki olarak iade edilmesi çok büyük önem arz etmektedir." diye konuştu.

Türkoğlu, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak mağduriyetlerin giderilmesi adına yapılan çalışmaları çok önemsediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bazı kanuni yasal düzenlemelerle hala mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen insanlar var. Kamu görevlisi olarak çalışan kişiler memuriyetten ayrıldıklarında, ihraç edildiklerinde haklarını aramak için adli yollara başvurdular. Bu süreçte bunun için de maddi bir bütçe harcadılar. Bu harcamaların karşılanmasını istiyoruz ancak devlet bütçesinden değil 28 Şubat'ın asıl faillerinden tahsil edilmesini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.