Meram Bağları nerede, nasıl gidilir ve hangi otobüs gider?

Nerede olduğu merak konusu olan Konya’nın en ilgi çekici lokasyonlarından bir tanesi olan Meram Bağları; insanların doğal bir alanda rahatlamak ve keyifli dakikalar geçirmek adına tercih ettiği bölgelerden bir tanesi olur.

Meram Bağları nerede, nasıl gidilir ve hangi otobüs gider?

Adını bulunduğu ilçe olan Meram’dan alan ve gerçekten içerisinde barındırdığı ağaç çeşitleri ile bir bağ özelliğinde olan bu bölgede kurulu kafe ve restoranlar sayesinde çeşitli deneyimler yaşamanız olasıdır. Konya’ya gelen hemen her seyahat severin mutlaka ziyaret ettiği bu bağlarda özellikle yaz aylarında dolan Meram Çayı ile görsel açıdan kusursuz bir görüntü elde edilebildiği söylenebilir.

MERAM BAĞLARI, NEREDE?

Konya’da gezilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk lokasyonlardan bir tanesi olan Meram Bağları; Evliya Çelebi’nin de Seyahatname adlı eserinde övgü ile bahsettiği yerlerden bir tanesidir. Bu anlamda bağların sadece bugün değil yüzyıllardır oldukça ilgi çekici olduğundan söz etmek doğru olacaktır. Günümüzde pek çok kafe ve restoranın inşa edilmesi ve yer yer yapılaşmanın görülmesi nedeni ile dokusu zarar gören bağlarda hala o eski doğallığı yakalayabiliyorsunuz.

İlkbahar ve yaz aylarında insanların şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak ve daha dingin bir hayat yaşamak adına tercih ettiği bölgelerden biri olan bu bağlarda sevdiklerinizle beraber farklı ağaç türlerini keşfedebilirken aynı zamanda eşsiz fotoğraflar da çekinebilirsiniz.

ZİYARET SAATLERİ VE GİRİŞ ÜCRETİ – 2023

Meram’da bulunan bu bağlara giriş ve ziyaret saatleri ile ilgili herhangi bir sınırlama olmadığını ifade etmek gerekir. Günün dilediğiniz saatinde ziyaret edebileceğiniz ve herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmayacağınız bu bağlarda keyifli dakikalar yaşayabileceksiniz.

Ama burada hizmet veren yerlerde ortalama kahvaltı menüsü: kişi başı 100-150 TL, yemek menüleri ise; 120-160 TL. arası değişmektedir.

MERAM BAĞLARI ULAŞIM BİLGİLERİ

Adres: Yorgancı, Yıldız Köşkü Sk., 42140 – Meram / Konya

Nerede: Meram ilçesine bağlı bağlara gidiş için özel aracınızla veya toplu taşıma ile seyahat edebilme şansınızın olduğunu ifade etmek gerekir. Konya’nın en merkezi noktası olan Alaaddin Bulvarı’ndan sadece 7 km uzaklıkta bulunan bu bölgeye ulaşım için Yeni Meram Caddesi istikametinde ilerlemeniz gerekir.

Nasıl gidilir? Toplu taşıma tercihinde bulunacaksanız hem dolmuş hem de minibüsleri tercih edebilirsiniz. 1, 2, 4 numaralı Konya Büyükşehir Belediyesi otobüslerine bindiğinizde bu otobüslerin sizi doğrudan Meram Bağları bölgesine ulaştıracağını unutmamalısınız. Otobüslerin kalkış yeri ise Konya’nın kalbi sayılan Alaaddin Bulvarı üzerindeki Teksas Durağı’dır.

MERAM BAĞLARI YOL TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider.jpg

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider-001.jpg

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider-002.jpg

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider-003.jpg

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider-004.jpg

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider-005.jpg

meram-baglari-nerede-nasil-gidilir-ve-hangi-otobus-gider-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.