Meram Fahrünnisa Konutları için başvurular başladı I TIKLA BAŞVUR

Konya Meram Belediyesi’nin şehre kazandıracağı yeni toplu konut hamlesi Fahrünnisa Evleri Konut Kooperatifi için ayrıntıları, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş açıkladı. İşte internetten online başvuru linki ve diğer ayrıntılar.

Konya Meram'da Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi isminde yeni bir toplu konut kooperatifi daha kuruldu. 

En son 32 binin üzerinde rekor başvurunun olduğu 591 dairelik Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi'ni başlatan Meram Belediyesi, şimdi de şehrin tarihi merkezine yakın bir lokasyonda yeni bir toplu konut hamlesine imza atacak. 

KONYA MERAM FAHRUNİSA EVLERİ KONUTLARI NEREDE İNŞA EDİLECEK?

Konya Meram Fahrunnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi Bedesten, Mevlana Müzesi, Kapu Camii ve Aziziye Camii'nin de içinde bulunduğu Konya'nın tarihi kent merkezine yürüme mesafeli bir konumda yükselecek. 

Mesnevi Konutları ile Uluırmak Evlerinin arasında yer alacak konutlar Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi yanında, Çaybaşı Caddesi ile Karaman Caddesi'ne cepheli olacak. 

Meram Belediyesi Fahrünisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 'Fahru nisa Evleri Konut Yapı Kooperatifine kimler başvurabilecek, kaç daire (konut) inşa edilecek, üyeliğe başlangıç ve aidat ücretleri ne kadar olacak, başvurular ne zaman sona erecek, Fahrün nisa evleri konutlarının çekilişi ne zaman yapılacak?' sorularına cevap vermek için kameralar karşısına geçti.

FAHRÜNNİSA EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİNDE PEŞİNAT VE AİDAT KAÇ LİRA OLACAK?

Konya Meram Belediyesi Fahrunnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifinde farklı tiplerdeki dairelerin peşinat ve aidat miktarları şu şekilde: 

88 adet 120 m² 2+1 daireler için 48.000 TL peşinat ve 2.950 TL aidat, 

208 adet 150 m² 3+1 daireler için 60.000 TL peşinat ve 3.650 TL aidat 

148 adet 170 m² 3+1 daireler için 68.000 TL peşinat ve 4.200 TL aidat 

80 adet 182 m² 4+1 daireler için ise 75.000 TL peşinat ve 4.500 TL aidat 

MERAM FAHRUNNİSA EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİNDE KAÇ BLOK VE KAÇ DAİRE OLACAK?

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçe genelinde yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kurulmasına öncülük ettikleri Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı parselde toplamda 59.168 metrekare arsa alanına sahip, Zemin+10 ve Zemin+11 kattan oluşan 13 blok ve 1.042 daire olarak inşa edileceğini açıkladı.

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-basin-toplantisi-1.jpg

Başkan Kavuş "Şehrin tam da merkezinde Uluırmak Mahallesi’nde bulunan proje, Karaman Caddesi, Çaybaşı Caddesi ve yeni açılacak olan 25 metrelik Şehit Ünal Sokak’a cephe lokasyonuyla çok kolay bir ulaşım ağına sahip. 22 bin 430 metrekare sosyal yaşam alanı içerisinde; yeşil alan, çocuk oyun alanları ve spor alanları ile sakinlerine ferah ve konforlu bir yaşam sunacak Fahrünnisa Evleri’nde her daire için 1 adet kapalı otopark ayrıldı. Projede ayrılan 6.640 m² ticari alan, site sakinlerinin yanı sıra çevre komşuların da ihtiyaçlarını karşılayacak ve bölgeye de ayrıca değer katacak" dedi.

FAHRU NİSA EVLERİ KONUT YAPI KOOPERATİFİNE ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Konya Meram Belediyesi Fahrünisa Evleri Konut Yapı Kooperatifinden ev sahibi olmak isteyenler ön başvurularını 15-24 Aralık tarihleri arasında yapabilecek. Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde arsa sahipleri için 5, üyeler için 4 farklı büyüklükte daire bulunacak ve zemin katlar için üye alınmayacak.

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-12.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un açıklamalarından satır başları:

- Konut hamlelerimiz Aymanas Evleri ile başladı. Aksinne, Uluırmak ve Turgutreis Evleri ile devam etti. Ve şimdi de ‘Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ ile Meramlı hemşehrilerimin ve sizlerin huzurunda olmaktan büyük mutluluk ve gurur yaşadığımı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-basin-toplantisi.jpg

Aymanas Evleri; 448 konut, 34 adet ticari alan ve 8.615 m2 yeşil alan. 
Aksinne Evleri; 846 konut, 41 ticari alan ve 15.016 m2 yeşil alan. 
Uluırmak Evleri; 1.646 konut, 5.000 m2 toplam ticari alan, 32.000 m² toplam yeşil alan. 
Turgutreis Evleri; 591 konut, 1.520 metrekare ticari, 11.637 metrekare yeşil alan. 
Ve nihayet Fahrünnisa Evleri; 1.042 daire, 6.640 m² ticari alan ve 22.430 m² sosyal yaşam alanı. 

Toplam 4.573 daire. Şu ana kadar teslim edilen 537 daire ve 50 dükkan.

- Yaklaşık üç yıl gibi kısa bir zamana sığdırdığımız bu rakamlar, kooperatiflerimize neden ‘büyük konut hamlesi’ dediğimizin açıklamasıdır aslında.

- Her konutta ortalama 4 ya da 5 kişinin yaşadığı düşünüldüğünde 350 bin nüfuslu Meram’da ulaştığımız toplam 4 bin 573 konutun ilçemizin değişimi, dönüşümü ve gelişimi açısından çok önemli bir rakam olduğu ortaya çıkacaktır. 

- Ayrıca bu rakamlar belediye öncülüğünde kurulan kooperatiflerin hizmet ve mal alımlarıyla da ekonomik açıdan sektöre ne denli katkı sunduğunu da göstermektedir. Hele ki sektörde son dönemde yaşanan durgun süreçte. 

- Belediyemiz öncülüğünde kurulan kooperatiflerimiz sadece sayı üretmiyor elbette, kaliteli yaşam alanları üretiyor. Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla bir taraftan hemşehrilerimizin konut ihtiyaçlarını gözeten çözümler getirirken diğer taraftan fiziki dönüşüm yetmez diyerek, kentsel dönüşümü, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla birlikte tasarlayarak projeler üretiyoruz. Kooperatiflerimiz, benzersiz ve kaliteli nitelikte yaşam alanları üretiyorlar.

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-9-001.jpg

- Esasında biz değişim ve dönüşümün özel sektör eliyle gerçekleştirilmesi tarafındayız. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar buna fırsat vermedi. Ve özellikle son olarak hayata geçirdiğimiz Turgutreis Evleri’ne gelen 30 binin üzerindeki başvuru sayısı hemşehrilerimizin bu noktadaki talebini ve beklentisini ortaya koydu.

- Biz üç yıllık süreçte Meram’ın hiçbir beklentisine kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmadık, kalamayız. İşte ‘Fahrünnisa Evleri’nin hayata geçmesinin temel nedeni bu talep ve beklentidir. Hemşehrilerimin bu beklentisi devam ettiği ve özel sektörün bu noktada çekincelerinin devam ettiği sürece biz bu alanda yeni çalışmalar başlatmaya, yeni projeler üretmeye devam etmekte kararlıyız.

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-8.jpg

- Başvurular online yapılacak ve bu noktada detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler hem internet sitesinden hem de 444 3 042 nolu hattımızdan bilgi alabilecekler. Başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

- Hemşehrilerimin; sektörün zorlu bir süreçten geçtiği, ihtiyacı karşılamakta  zorlandığı bir dönemde ideal şehircilik örnekleri ortaya koyduğumuzdan, derli toplu ve planlı bir süreç yürüttüğümüz gerçeğinin farkında olduklarını biliyorum. Başvuru rakamlarından bunu çok net görüyoruz.

- Kooperatiflerimizin başındaki arkadaşlarımız geniş bir vizyon, iyi bir hazırlık, azimli bir çalışma yürütüyorlar. Onlar yürütmeye bizler de onları denetlemeye devam edeceğiz. Bu gerçek Fahrunnisa Evleri’nde de aynı şekilde devam edecek inşallah. Aynı anlayışla hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz.

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-8.jpg

- Turgutreis Evleri için gerçekleştirdiğimiz toplantıda ‘Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünü slogan yapmıştım. Şimdi de Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla ifade ettiği Ziya Paşa’nın 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' sözünü hatırlatıp ‘İşte eserlerimiz, işte geleceğin Meram’ı diyorum.

- Tüm hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun.

- Fahrünnisa Evleri ve Belediyemiz öncülüğünde yürütülen diğer tüm projelerden konut sahibi olan vatandaşların huzurla, güvenle, ağız tadıyla ve esenlikle evlerinde oturmalarını temenni ediyorum."

MERAM FAHRÜNNİSA EVLERİ KONUT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

meram-belediyesi-fahrunisa-evleri-konut-yapi-kooperatifi-11.jpg

 

 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum