Meram tarihine geçmişti! Mustafa Kavuş ile yola devam

AK Parti’den ikinci kez aday gösterilen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçe tarihine geçerek bir ilke imza atmıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre; Mustafa Kavuş, yüzde 50 ile seçimi kazandı.

Meram tarihine geçmişti! Mustafa Kavuş ile yola devam

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti’den ikinci kez aday gösterilen ilk başkan olarak Meram tarihine geçmişti.

MUSTAFA KAVUŞ İLE YOLA DEVAM

242 bin 129 seçmenin bulunduğu Meram’da kesin olmayan sonuçlara göre; Mustafa Kavuş, yüzde 50 ile seçimi kazandı.

meram-tarihine-gecmisti-mustafa-kavus-ile-yola-devam.jpg

İLK AÇIKLAMA

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasında şunları kaydetti:

"Bizlere olan güvenini yine yüksek bir oy oranıyla gösteren, Meram için istikrar diyen tüm Meramlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 350 bin Meramlı hemşehrimize hizmet etme görevi bir 5 yıl daha yeniden bizlere nasip olacak inşallah. Cumhur İttifakımıza, AK Partimize ve şahsımıza olan güveni boşa çıkarmayacak, tevazu, gayret ve samimiyet çerçevesinde çalışmaya, çabalamaya, koşturmaya devam edeceğiz. Yeni dönem Meram’ımız ve Konya’mız için hayırlı olsun."

MUSTAFA KAVUŞ KİMDİR?

Öğrenim hayatına Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu'nda başlayan Mustafa Kavuş, orta ve lise öğrenimini ise Konya İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. 1995 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü başarıyla tamamlamasının ardından Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı. Mustafa Kavuş, eğitim hayatının yanı sıra küçük yaştan itibaren iş hayatı tecrübesi kazanmaya çalıştı. Tekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde işletmecilik ve yöneticilik yaptı. Tüm bu çalışmalarının yanında siyasete de ilgi duyan Mustafa Kavuş, AK Parti ile başladığı siyasi yaşamında 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı. Siyasi tecrübesini 2003-2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Kavuş, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. 2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına getirilen Kavuş, 2006’da Teftiş Kurulu Müfettişliği’ne atandı. 2009 yılında getirildiği Teftiş Kurulu Başkanlığını 2018 yılına kadar sürdürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görev yapmakta iken aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kavuş, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ikinci kez Meram Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Kavuş, evli ve iki çocuk babasıdır.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.