Meram’ın simge tesisi yenilendi, açılış için gün sayıyor

Konya Meram’da bulunan ve şehrin en eski kültür merkezlerinden birisi olan Konevi Sosyal Tesisi, yeni binasında yeni adıyla hizmet vermeye hazırlanıyor. Büyükşehir ve Meram Belediyeleri tarafından yenilenen tesis, açılış için gün sayıyor.

Meram’ın simge tesisi yenilendi, açılış için gün sayıyor

Konevi Kültür Merkezi adıyla bilinen Konya’nın en eski merkezi, yeni binasında yeni adıyla hizmet vermek için gün sayıyor.

KONEVİ SOSYAL TESİSİ AÇILIYOR

2016 yılındaki yoğun kar yağışı sonrası bir bölümü yıkılan binanın yenilenmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi hummalı bir çalışma yürüttü. Eski bina yıkıldı ve yeni bina için çalışmalar Ekim 2022’de başladı. Hızlı sürdürülen çalışmalarda mutlu sona ulaşıldı. Konevi Sosyal Tesisi, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

konevi-sosyal-tesisi.jpeg

“10-15 GÜN İÇİNDE AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Tesisteki son durumu ve süreci, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş anlattı. Kavuş, “Belediyemizin en önemli görevlerinden biri de milletimizin ihtiyaçları olan tesisleri yapmak ve yenilemek. Konevi Kültür Merkezi de bunlardan biri. 2016 yılındaki yoğun kar yağışıyla birlikte bir kısmı yıkılmıştı. Mülkiyetin yarısı özel bir firmanın yarısı da belediyenindi. 2,5 yıl özel sektörün elindeki bölüm için hukuk bürosu uğraş verdi. Sonunda yarısı Büyükşehir yarısı Meram Belediyesi’nin olduğu bir arsayı elde etmiş olduk. Ardından etrafta bulunan 4-5 mahalledeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilecek, içinde yüzme havuzu, gençlik merkezi, emekliler lokali, spor tesisi, ticari alanlar ve yer altı kapalı otoparkı bulunan bir tesis inşa edildi. Bunları yaparken etraftaki sakin mahallelerimize ilave bir yoğunluk getirmemeye gayret gösterdik. Açılışı 10-15 gün içinde yapmayı planlıyoruz. Yerleştirmeler başladı. Şu anda gün sayıyoruz. Bu hizmetimizdeki gayretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Kavuş, Meram’ın tesisleşmede parlak dönemi yaşadığını da sözlerine ekledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.