Meteoroloji: Konya’ya önce yağmur sonra kar geliyor

Konya’nın 5 günlük hava durumu tahmini yenilendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın tamamında Cuma günü yağmur, Cumartesi günü ise karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. İşte güncel Konya hava durumu tahmini.

Meteoroloji: Konya’ya önce yağmur sonra kar geliyor

Konya ve ilçelerine Meteorolojiden önce yağmur sonra kar müjdesi geldi. Genel Müdürlük, 5 günlük hava durumu tahminlerini güncelledi.

Tahminlere göre; Konya’nın büyük bölümünde yarın (26 Ocak 2023) yağış beklenmiyor. Yağmur görülmesi beklenen ilçeler; Beyşehir, Derbent, Doğanhisar, Derebucak, Hüyük ve Seydişehir olarak sıralandı.

27 Ocak 2023 Cuma günü ise özellikle çiftçilerin dört gözle beklediği yağmurun Konya’nın tamamına düşmesi bekleniyor.

Cumartesi günü ise Konya ve ilçelerinin tamamında karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olabileceği tahmininde bulunuldu.

KONYA HAVA DURUMU

Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini şöyle:

meteoroloji-konyaya-once-yagmur-sonra-kar-geliyor.jpgmeteoroloji-konyaya-once-yagmur-sonra-kar-geliyor-001.jpgmeteoroloji-konyaya-once-yagmur-sonra-kar-geliyor-002.jpgmeteoroloji-konyaya-once-yagmur-sonra-kar-geliyor-003.jpg

"KONYA'YA LAPA LAPA KAR YAĞACAK"

Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de müjdeyi "Konya'da Cuma gecesi lapa lapa kar bekleniyor. Cephe çok kuvvetli olduğu için yağış yaklaşınca sıcaklıklar gece de olsa bir miktar yükselecek; bu nedenle kar yerde cıvık örtü oluşturacak. Sonraki geceler buzlanma var." sözleriyle paylaştı.

meteoroloji-konyaya-once-yagmur-sonra-kar-geliyor-004.jpg

KONYA’DA YAĞMUR DUASI YAPILACAK

Öte yandan Konya yarın yağmur duasına çıkacak. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen İstiska namazı ve yağmur duası, 26 Ocak 2023 Perşembe günü saat 14.00’te Musalla Mezarlığı içindeki namazgahda yapılacak.

konya-stk-yagmur-duasi.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum