Meteoroloji Konya’ya yoğun kar uyarısı yaptı! Yarıyıl tatili uzar mı?

Konya, yoğun kar yağışının etkisi altına giriyor. Meteorolojinin son tahminlerine göre; bu gece başlayacak kar yağışı Pazar ve Pazartesi günleri de aynı yoğunlukta sürecek. Sonrasında ise dondurucu soğuk ve buzlanma görülecek.

Meteoroloji Konya’ya yoğun kar uyarısı yaptı! Yarıyıl tatili uzar mı?

Konya’ya Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı geldi. Genel Müdürlüğün son tahminlerine göre; bu gece itibariyle Konya ve ilçelerinin tamamı yoğun kar yağışının etkisi altında kalacak.

5 Şubat 2023 Pazar ve yarıyıl tatilinin sona erip okulların açılacağı 6 Şubat 2023 Pazartesi gününe dair tahminler; şehrin tamamında 15 santimetreyi geçecek kar örtüsü oluşacağı yönünde.

7 Şubat Salı günü kar, yoğunluğunu düşürüp yağmaya devam edecek, beraberinde hava sıcaklıklarında ani düşüş başlayacak.

KONYA'DA DONDURUCU SOĞUK GÖRÜLECEK

8 Şubat Çarşamba ve 9 Şubat Perşembe günleri hava çok bulutlu olacak, eksi 16 derecelere kadar düşecek sıcaklık nedeniyle buzlanma görülebilecek.

meteoroloji-konyaya-yogun-kar-uyarisi-yapti-yariyil-tatili-uzar-mi-004.jpg

KONYA VALİLİĞİ UYARDI

Konya Valiliği de Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısını, “İlimizde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.” notuyla paylaştı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 05 Şubat 2023 Pazar günü bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) beklenen kar yağışlarının öğle saatlerinden sonra Konya kent merkezinde kuvvetli (10-20 cm), Konya'nın güney ve batı ilçelerinde ise yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

konya-kar-uyarisi.jpeg

Meteorolojinin ilçe ilçe Konya hava durumu tahmini şöyle:

meteoroloji-konyaya-yogun-kar-uyarisi-yapti-yariyil-tatili-uzar-mi.jpgmeteoroloji-konyaya-yogun-kar-uyarisi-yapti-yariyil-tatili-uzar-mi-001.jpgmeteoroloji-konyaya-yogun-kar-uyarisi-yapti-yariyil-tatili-uzar-mi-002.jpgmeteoroloji-konyaya-yogun-kar-uyarisi-yapti-yariyil-tatili-uzar-mi-003.jpg

KONYA’DA OKULLAR TATİL OLUR MU? YARIYIL TATİLİ UZAR MI?

Son tahminlerin ardından Konya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı konuşulmaya başlandı.

Yağışların yoğunluğu ve Meteorolojinin vereceği bilgiler ışığında Konya’da okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair Valilik tarafından verilecek. Şu ana kadar Konya’da yarıyıl tatilinin uzatıldığı ve okulların 6 Şubat’ta tatil olduğuna dair bir açıklama bulunmuyor.

meteoroloji-konyaya-yogun-kar-uyarisi-yapti-yariyil-tatili-uzar-mi-005.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.