Meteorolojiden Konya’ya son dakika uyarısı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalacağını duyurdu. Üreticilere zirai don uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden Konya’ya son dakika uyarısı

Karadeniz üzerinden yağışlı ve soğuk hava geliyor. Konya ve bölgesinde yağış beklenmiyor ancak sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarı şu şekilde:

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının Bölgemiz (Konya, Karaman,Aksaray, Niğde) genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

meteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi.jpeg

Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisin sürdürmesi bekleniyor. Meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile tarımsal faaliyetle bakımından zirai don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Önümüzdeki hafta başına kadar bölgemize bağlı il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarının; Konya: 14/4, Karaman: 14/1, Aksaray: 13/2, Niğde: 13/0 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.

meteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.