Meteoroloji’den Konya’ya son dakika uyarısı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve çevresine son dakika uyarısı yaptı. Yarın (19 Haziran Pazartesi) kentte kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor. İşte, Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava tahmin raporu.

Meteoroloji’den Konya’ya son dakika uyarısı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya ve ilçelerine son dakika uyarı yaptı. Yarın (19 Haziran 2023) sabah saatlerinden itibaren kentin tamamında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren (İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu) Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Eskişehir’in doğu, Konya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması bekleniyor.”

SEL, DOLU VE YILDIRIMA DİKKAT!

Ayrıca yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yaptı.

KONYA VALİLİĞİ’NDEN 13 İLÇEYE UYARI

Konya Valiliği de Konya’nın 13 ilçesindeki vatandaşlara uyarı yaparak şu ifadelere ver verdi:

“19 Haziran 2023 Pazartesi günü Aksaray çevreleri ve Konya'nın kuzey ilçelerinde (Selçuklu, Derbent, Ilgın, Doğanhisar, Akşehir, Kadınhanı, Sarayönü, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Cihanbeyli, Kulu, Altınekin) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.”

meteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor.jpg

İşte, Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava tahmin raporu:

 

meteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-001.jpgmeteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-002.jpgmeteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-003.jpgmeteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi-cok-kuvvetli-geliyor-004.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.