Meteorolojiden Konya’ya yeni uyarı: 24 ilçede bu saatlere dikkat!

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, merkez dahil 24 ilçenin ismini tek tek saydı ve kuvvetli sağanak yağışa karşı uyardı. Yağışın etkili olması beklenen saat aralığı da verildi.

Meteorolojiden Konya’ya yeni uyarı: 24 ilçede bu saatlere dikkat!

Yazı geride bırakmaya hazırlanan Konya için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

MERKEZ DAHİL 24 İLÇEDE ETKİLİ OLACAK

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yarın (7 Ekim 2022 Cuma) sabah saatlerinden sonra Konya'nın kuzey, güney ve batı kesimlerinde (Meram, Selçuklu, Karatay, Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Sabah saat 06.00’da başlayacak yağışların, akşam 21.00’e kadar devam etmesi bekleniyor.

meteorolojiden-konyaya-yeni-uyari-24-ilcede-bu-saatlere-dikkat.jpg

KONYA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahminini de güncelledi. Dün Pazar günü de yağış beklendiğini duyuran Meteorolojinin son tahminlerine göre, Konya’da Cuma ve Cumartesi günü etkili olacak yağışlar, Pazar günü kent merkeziyle bir çok ilçede görülmeyecek. Sonrasında sıcaklık değerleri az da olsa yükselecek ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini:

meteorolojiden-konyaya-yeni-uyari-24-ilcede-bu-saatlere-dikkat-001.jpgmeteorolojiden-konyaya-yeni-uyari-24-ilcede-bu-saatlere-dikkat-002.jpgmeteorolojiden-konyaya-yeni-uyari-24-ilcede-bu-saatlere-dikkat-003.jpgmeteorolojiden-konyaya-yeni-uyari-24-ilcede-bu-saatlere-dikkat-004.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.