MGM Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım’dan Konya’ya uyarı

Yağışa hasret kalan ve bahar havası yaşayan Konya’da hava sıcaklıklarındaki yükseliş trendi son buluyor. Önümüzdeki günler itibarıyla yağışlı havanın etkili olacağını belirten MGM Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Konyalıları uyardı.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım’dan Konya’ya uyarı

Ovada uzun bir süredir hasretle beklenen yağışlı hava için uzmanlardan Konyalıları sevindiren haber geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Konya ve yurt genelinde yağışlı bir havanın hakim olacağını belirtti.

mgm-hava-tahmin-uzmani-serdar-yildirimdan-konyaya-uyari.jpeg

YÜKSEKLERDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR GÖRÜLEBİLİR

Serdar Yıldırım, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Konya ve İç Anadolu bölgesinde yağış beklentimiz var, yağışlar genellikle yağmur şeklinde olmasını bekliyoruz. Konya’nın Antalya’ya bağlandığı bölgelerde akşam ve gece saatlerinde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülebilir.”

mgm-hava-tahmin-uzmani-serdar-yildirimdan-konyaya-uyari.jpg

KONYA’YA NE KADAR YAĞIŞ DÜŞECEK?

Konya’da yağışların aralıklarla devam edeceğine vurgu yapan MGM Hava Tahmin Uzmanı Yıldırım, “Çok kuvvetli yağış beklentimiz yok. Bölgede metrekareye düşecek yağış miktarı 10 ila 15 kilogram arasında olabilir.” dedi.

ÜLKE GENELİ YAĞIŞ ALACAK

Yurt genelindeki hava durumu tahminlerine ilişkin de bilgi veren Yıldırım, kıyı Ege hariç tüm bölgelerin yağış alacağını belirterek, “Kuvvetli yağışlar Doğu Anadolu Bölgesinin Güneyi ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Akdeniz’de etkisini gösterecek. Doğu Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.” dedi.

mgm-hava-tahmin-uzmani-serdar-yildirimdan-konyaya-uyari-001.jpg

ANTALYA’DA SAĞANAK YAĞIŞ SÜRECEK Mİ?

Yıldırım, Antalya’da devam eden kuvvetli yağışların bu gece de etkisini göstereceğine dikkat çekerek, “Yağışlar yarın bu bölgede biraz daha hafifleyecek. Antalya’da 300 kilograma kadar yağışlar ölçüldü.” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.