Altın 5772.236
BIST 11008.47
Dolar 42.5249
Euro 49.6115
Sterlin 56.8204

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Konya’da yeni fabrikayı inceledi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 8’inci Konya Savunma Sanayisi Tedarikçi Buluşmaları programı kapsamında Konya’ya geldi. Bakan Güler, yeni fabrika inşaat alanında incelemelerde bulundu, valilikte kent protokolü ile görüştü.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Konya’da yeni fabrikayı inceledi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 8’inci Konya Savunma Sanayisi Tedarikçi Buluşmaları programına katılmak üzere Konya’ya geldi. Bakan Güler, program öncesinde Konya’da konuşlu 56’ncı Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün yeni fabrika inşaat alanında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Güler’e, ziyaretleri sırasında Bakan Yardımcısı Musa Heybet, Askerî Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy ve ASFAT A.Ş. Genel Müdürü Mustafa İlbaş da eşlik etti. Yeni fabrikanın yapım süreci, üretim kapasitesi ve teknolojik altyapısı hakkında yetkililerden bilgi alan Güler, çalışmaların savunma sanayisine sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

milli-savunma-bakani-yasar-guler-konyada-yeni-fabrikayi-inceledi.jpeg

KONYA VALİLİĞİNE ZİYARET

Bakan Güler, incelemelerinin ardından Konya Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette, Konya Valisi İbrahim Akın kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

milli-savunma-bakani-yasar-guler-konyada-yeni-fabrikayi-inceledi-002.jpeg

Ziyarete ayrıca Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da katıldı.

milli-savunma-bakani-yasar-guler-konyada-yeni-fabrikayi-inceledi-003.jpeg

KONYA SAVUNMA SANAYİSİNDE ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ

Savunma sanayisinde son yıllarda ciddi bir üretim ve teknoloji merkezi hâline gelen Konya, Bakan Güler’in ziyaretleriyle birlikte sektördeki stratejik önemini bir kez daha ortaya koydu.

56’ncı Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün yeni yatırımıyla Konya’nın yerli üretim, bakım-onarım ve modernizasyon kabiliyetlerinin daha da güçlenmesi bekleniyor.

milli-savunma-bakani-yasar-guler-konyada-yeni-fabrikayi-inceledi-001.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.