Altın 5778.91
BIST 10988.33
Dolar 42.5209
Euro 49.6123
Sterlin 56.8465

Mısır zindanlarındaki çığlık Konya’dan yükseldi

Konya'da Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Mısır cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Mısır zindanlarındaki çığlık Konya’dan yükseldi

Konya'da Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından, Mısır'da hapishanelerde tutuklu bulunan mahkumlara ilişkin basın açıklaması yapıldı.

AYDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim, Aziziye Camisi önünde yaptığı konuşmada, buluşma sebeplerinin Mısır'ın acısını paylaşmak olduğunu söyledi.

Mısır'daki cezaevlerinde yaşananlardan herkesin haberi olması gerektiğini aktaran Erdim, şunları kaydetti:

"Allah Resulü 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle, ona da gücünüz yetmez ise kalbinizle' diyor. Bu zulümlere eliyle müdahale eden kardeşlerimiz var aramızda. Bir zulüm ve kötülük var. Bunu size yaymak, anlatmak ve tebliğ etmek istiyoruz. Bu konudan haberdar olmanızı istiyoruz. Mısır'da 13 yıl önce yaşanan darbeden dolayı binlerce kişi öldürüldü. Yüzbinlerce kişi de cezaevlerine gönderildi. Orada insanlar açlığa, yüksek ışıklara maruz bırakılıyor." dedi.

misir-zindanlarindaki-ciglik-konyadan-yukseldi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.