MİT'in Dağlıca operasyonu Konyalı askeri başka sevindirdi

MİT, 12 askerimizin şehit düştüğü Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın’ı etkisiz hale getirmişti. O dönem vatani görevini yapan ve çatışmada yaralanan Konyalı İhsan Ulusoy (36) operasyon haberiyle büyük mutluluk yaşadı.

MİT'in Dağlıca operasyonu Konyalı askeri başka sevindirdi

2007 yılında terör örgütü PKK/KCK, Hakkari Dağlıca’daki Komando Taburuna ağır silahlarla saldırı gerçekleştirmiş, 12 asker şehit düşmüş, 16 asker ise yaralanmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, bu hain saldırının planlayıcısı PKK/YPG sözde Suriye Asayiş Genel Sorumlusu Aslan Çele kod adlı Müzdelif Taşkın’ı Kamışlı-Amude karayolu üzerinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

O DÖNEM VATANİ GÖREVİNİ YAPAN KONYALI ASKER ÇATIŞMADA YARALANDI

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası 36 yaşındaki İhsan Ulusoy, o dönem Dağlıca’da vatani görevini yapıyordu. Üs bölgesinde görevliyken yapılan baskında 12 silah arkadaşını şehit verirken, kendisi ile birlikte 16 askerde yaralandı.

Ulusoy, saldırının planlayıcısı Taşkın’ın etkisiz hale getirilmesini sevinçle karşıladı.

İhsan Ulusoy, teröristin öldürülmesini duyduklarında büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

mitin-daglica-operasyonu-konyali-askeri-baska-sevindirdi.jpg

“AYNI MEVZİDEKİ ARKADAŞIM ŞEHİT OLDU”

Sıcak çatışma anlarını anlatan Ulusoy, “Gece uzaktan taciz başladı. O anda korku falan yoktu bizlerde. Daha sonra 300 kişi olduklarını duyduk ve ağır silahlarla saldırıp mevzileri ele geçirmeye ve askerlerimiz şehit etmeye başladılar. Aynı mevzide bir arkadaşım açıktaydı, terörist onu şehit etti. O anda beni görmedi. Saldırı sabah 05.00’de helikopterlerin gelmesi ile sona erdi. Üst bölgesindeydik. İnsan yaşam ile ölüm arasında kalıyor. El bombası atınca yaralandım. Vücudumda 7-8 şarapnel parçasıyla yaşıyorum. Komutanımız ‘Yaralıları buraya getirin karşılaşacağımız manzara karşısında sakin olun’ dedi. Yaralı olmamıza rağmen çatışmaya devam ettik. 8 arkadaşımızda PKK tarafından kaçırıldı” diye konuştu.

mitin-daglica-operasyonu-konyali-askeri-baska-sevindirdi-001.jpg

“MUTLU OLDUK”

Ulusoy, “Bu haberi 16 yıldır bekliyorduk. 16 yıl oldu çatışmada yaranalı. Tarifsiz bir mutluluk içindeyiz. Bu haberi almayı umutla bekliyorduk. Silah arkadaşlarımızın kanı yerde kalmadı. Çok sevindik. Şehit aileleri hem de yaraların yüreğine su serpti. Askerlerimize teşekkür ediyoruz. Azda olsa acımız dindi” dedi.

mitin-daglica-operasyonu-konyali-askeri-baska-sevindirdi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.