Motorinden sonra benzin ve LPG’de büyük indirim! İşte Konya’daki fiyatlar

Benzin ve motorin 2022 güncel fiyatları, yakından takip ediliyor. Brent petrol ve dolar kurundaki düşüşün ardından akaryakıt ürünlerinden bu kez iki indirim haberi geldi. Benzinde 2,13 TL, LPG Otogazda ise 1,75 TL indirim bekleniyor.

Motorinden sonra benzin ve LPG’de büyük indirim! İşte Konya’daki fiyatlar

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı, 1 Temmuz 2022 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL, benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu? soruları cevabını buldu.

MOTORİNDEN SONRA BENZİN VE LGP’DE BÜYÜK İNDİRİM

Brent petrol ve dolar kurundaki düşüşün ardından, motorinde önce 2 lira 50 kuruşluk ardından da 84 kuruşluk indirim yapılmıştı.

Bu kez benzin ve LPG’de büyük indirim bekleniyor. Benzinin litre fiyatında 2,13 TL, LPG Otogazın fiyatında ise 1,75 TL indirim yapılacak.

KONYA’DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Konya’daki güncel akaryakıt pompa fiyatları şöyle;

Motorin litre fiyatı 26 lira 95 kuruş.

Benzinin litresi ise ortalama 24 lira 57 kuruş...

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.