Altın 6915.54
BIST 12433.5
Dolar 43.7452
Euro 51.8085
Sterlin 59.4161

MÜSİAD Konya’da “Yeni dünya düzeni ve yeni medya” konuşuldu

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Hasbihali programında Gazeteci–Yazar Zafer Şahin, yeni dünya düzeni ve yeni medyanın küresel etkilerini anlattı. Programda iş dünyası ve siyasetten önemli isimler yer aldı.

MÜSİAD Konya’da “Yeni dünya düzeni ve yeni medya” konuşuldu

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel Cuma Hasbihali programının bu haftaki konuğu Gazeteci–Yazar Zafer Şahin oldu. “Yeni Dünya Düzeni ve Yeni Medya” başlığıyla gerçekleştirilen programda küresel ölçekte yaşanan siyasi, ekonomik ve toplumsal dönüşümler kapsamlı şekilde ele alındı.

Programa Mehmet Baykan, önceki dönem başkanlar Hasan Angı ve Lütfi Şimşek ile çok sayıda üye katıldı. Açılış konuşmasını yapan Osman Ulular, Cuma Hasbihali buluşmalarının iş dünyasını yalnızca ekonomik gündemle değil küresel gelişmeler, medya ve toplumsal değişimlerle de buluşturmayı amaçladığını söyledi.

DÖNÜŞÜMLER DOĞRU OKUNMALI

Başkan Ulular konuşmasında dünyadaki dönüşümleri doğru okumanın iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını belirterek, yeni medya anlayışı ve küresel güç dengelerindeki değişimlerin yeni fırsatlar sunduğunu ifade etti.

musiad-konyada-yeni-dunya-duzeni-ve-yeni-medya-konusuldu

MEDYANIN ROLÜ KÖKLÜ ŞEKİLDE DEĞİŞİYOR

Programda söz alan Gazeteci–Yazar Zafer Şahin ise değişen güç dengeleriyle birlikte medyanın rolünün de köklü bir dönüşüm geçirdiğine dikkat çekti. Dijitalleşme, sosyal medya ve yeni iletişim araçlarının kamuoyu oluşturma süreçlerini derinden etkilediğini belirten Şahin, yeni medya düzeninin haber alma biçimlerinin yanı sıra algı yönetimini de şekillendirdiğini söyledi.

BİLGİ STRATEJİK GÜÇ HALİNE GELDİ

Yeni dünya düzeninde bilgiye hâkim olmanın stratejik bir güç unsuru haline geldiğini ifade eden Şahin, küresel aktörlerin medya üzerinden yürüttüğü politikalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bu yeni düzende hem bölgesel hem de küresel ölçekte güçlü bir aktör olarak öne çıktığını dile getiren Şahin, milli duruşun ve yerli medya bilincinin önemine dikkat çekti.

musiad-konyada-yeni-dunya-duzeni-ve-yeni-medya-konusuldu

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.